logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Vieze liedjes uit de 17e en 18e eeuw. Annemieke Houben


Vieze liedjes uit de 17e en 18e eeuwDe gouden eeuw. Een toonbeeld van Nederlandse keurigheid en eerbied, van tradities, keurige gebruiken en sierlijke (foeidure) kopjes thee en chocolademelk. Preutse dames en elegante heren die op paarden rijden en zich in koetsen voortbewegen… of toch niet? Want het blijven natuurlijk gewoon mensen, en die hebben nu eenmaal hun behoeftes. Ook in de 17e en 18e eeuw zijn er genoeg schunnigheden te ontdekken. Annemieke Houben dook in dat tijdsbeeld en ging op zoek naar zaken die veel mensen juist verborgen wilde houden. In dit boek staan ontzettend veel schunnige liedjes omschreven die vaak niets aan de verbeelding overlaten. Of het nu gaat om orale seks, impotentie, homoseksualiteit, seks in de natuur, de huwelijksnacht, ontmaagding, hoeren, geslachtsziekten of in model geknipt schaamhaar: wees klaar om ondergedompeld te worden in de Gouden Sekseeuw! In het boek Vieze liedjes uit de 17e en 18e eeuw vind je niet alleen uitdagende, schunnige en grappige liedjes over de daad en alles wat daar mee samenhangt, ook vind je er veel tekeningen en illustraties over de periode 1600-1820. Omdat de mensen toen toch een ander taaltje gebruikten heeft Annemieke zich gewaagd aan een vertaling. Daarbij zijn benamingen voor de geslachtsdelen van de mensen overigens vervangen door een symbooltje. Dat maakt het ineens een stuk minder schunnig! Maar na het lezen en kijken in dit boek vol vieze liedjes ga je toch heel anders naar je voorouders kijken. Of kun je het boek – met rode oortjes – niet meer wegleggen en verlang je juist naar die wellustige periode?

Vieze liedjes uit de 17e en 18e eeuw, Annemieke Houben Vantilt, augustus 2014, 288 pagina’s, paperback. Prijs: 19,95 euro. ISBN: 9789460041693Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.