logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Deze jonge en gehandicapte geheim agenten redden de kunstwereld in De Keizersillusie

de keizersillusie

In het boek Het Offer van de Baobab heb je kennisgemaakt met het Special Abilities Team: een club jongeren, die onder het toeziend oog van een oud-legerofficier een groot aantal geheime missies oplossen. Ze zijn geheim agenten, maar dan heel speciale. Het zijn zowel kinderen – wat al bijzonder is voor een geheim agent – en de meesten hebben ook een handicap. Vic Falls, de titeldrager van het boek, is in feite een meisje wiens onderbenen ontbreken. Dankzij high tech benen en andere hulpstukken weet ze zichzelf echter meer dan goed te redden. Zo zitten er nog meer bijzondere kinderen bij, ieder met hun eigen beperking. Ze zijn autistisch, blind, en ga zo maar door. Marcus, de jongen die in het vorige boek bij het team is gekomen, is eigenlijk de enige jongen zonder handicap. In De Keuzersillusie wordt het hele team ingezet op een heel bijzondere missie.

Maffiapraktijken

Er wordt namelijk gedacht dat een oude maffiabaas zijn streken nog niet heeft verleerd. Hoewel de oude man zelf net begraven is, riekt het naar onraad, daar in Italië. Het SPAT-team wordt ingeschakeld om het zaakje te onderzoeken en gaan op allerlei fronten undercover. Twee meiden uit het team gaan als studentes voor kunstgeschiedenis aan de slag in de klas van de kleindochter van de vermeende maffiabaas, en Marcus gaat als butler voor haar werken. Na een intensieve training, uiteraard.

Ingewikkeld

Maar er is nog veel meer aan de hand. In Het Offer van de Baobab heb je namelijk ook gelezen over Nemesis, een crimineel meesterbrein dat over de hele wereld goede contacten heeft en sluwe plannetjes opstelt om de wereldmacht te veroveren. In het eerste boek hebben de kinderen dat weten te voorkomen door een zeer gevaarlijke huurmoordenaar op te pakken, maar er is meer. Op de kamer van de huurmoordenaar lijkt namelijk een vrouw aanwezig te zijn geweest. Marcus ontdekt namelijk een wijnglas met lippenstift erop. Na wat nader onderzoek blijkt het glas van zijn eigen moeder te zijn geweest. Hoe kan dat – waarom was zij op de kamer van de huurmoordenaar, helemaal in Dubai? Een extra missie om uit te zoeken, tussen alle drukte door. Dat moet natuurlijk ook in het geniep, want je moeder zo maar beschuldigen… dat doe je niet. Maar het zorgt er ook voor dat de teamleiding van hett SPAT wel aanleidingen ziet om Nemesis op te sporen. Een geduchte tegenstander!

Ga direct naar Vic Falls 2: De Keizersillusie op BOL.com.


Recensie over Vic Falls 2: De Keizersillusie

Dankzij het SPAT leer je dat een handicap zeker geen belemmering hoeft te zijn. Deze kinderen zijn zo gemotiveerd in wat ze doen en weten hun beperkingen om te zetten in ongekende kwaliteiten. Marcus hoort daar helemaal tussen, hoewel hij geen handicap is, weet hij als geen ander hoe het voelt om zijn angsten opzij te zetten tijdens het freerunnen in een ongekende adrenalinekick. Het verhaal is spannend en zit vol intriges – er lopen een paar verhaallijnen door elkaar, wat het heerlijk maakt om door te lezen. Bovendien worden er een paar lijnen opengelaten, zodat er in het derde deel netjes op doorgegaan kan worden. Vlot geschreven voor tieners die wel houden van wat spanning!

Score: 8


Informatie

Vic Falls 2: De Keizersillusie,
Illustrator: nvt
Uitgever: Van Halewyck, 237 pagina’s, paperback.
Vanaf: 14 jaar. ISBN: 9789461317087. Prijs: 16.95 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.