Recensie: Vertongen & Co – de laatste vampier


Vertongen-Co-de-laatste-vampier

Vanuit de club FC De Kampioenen heb je al kennis gemaakt met de familie Vertongen, met opa Vertongen als begrafenisondernemer. Het spannende avontuur begint wanneer Opa Vertongen een oude doodskist koopt van een groepje zigeuners. Deze vertellen hem dat het de oude kist van Dracula is. Opa gelooft er natuurlijk helemaal niets van, maar vind het gewoon een mooie kist voor in zijn etalage.

Al snel wordt de kist verkocht voor een enorm bedrag, met daarbij het verzoek om de kist persoonlijk naar een klein dorpje in Roemenië te brengen. Maar er blijken meer kapers op de kust, want in het dorpje loopt ook een heuse vampier rond, die ook wel wil slapen in de kist die ooit van Dracula is geweest! En dus gaat het hele gevolg naar Roemenië, met een boel grappige avonturen tot gevolg. Opa blijkt namelijk te vertrekken in zijn lijkwagen, maar zonder de kist, waardoor Mark, Paulien en Oma Boma met haar nieuwe camper achter en aan moeten rijden.

De eigenlijke koper van de doodskist blijkt overigens een nakomeling te zijn van de laatste vampier. Hij wil maar al te graag een vampier zijn, maar ja, als hij dat niet is, dan is het niet zo! Vertongen en co – De laatste vampier is een erg leuk boek. En vrees niet voor bloederige taferelen, de vampier zal zich geen enkel moment vergrijpen aan een jonge maagd!

Vertongen & Co – de laatste vampier, Hec Leemans
SU Strips, oktober 2014, 32 pagina’s, paperback.
Prijs: 5,99 euro. Leeftijd: vanaf 7 jaar. ISBN: 9789002255540

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, papablogger en hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven. Naast dit blog is hij freelance schrijver met Tekstbureau de Letterkamer.


Reacties

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.