logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Versimpel je leven, Sjoukje van de Kolk


De website SimplifyLife trekt al jarenlang een publiek aan dat zich wil bezighouden met het vereenvoudigen van hun leven. Sjoukje van de Kolk is de drijvende kracht achter deze website, waarop je praktische en eerlijke tips vind over het versimpelen van je leven. Of dat nu gaat over huis en gezin, opvoeding, relaties, werk, of jezelf.

In Versimpel je leven maakt ze de website wat simpeler. Analoog. Zo kan iedereen die verlangt naar een simpeler leven vol rust, ruimte en meer geluk er meer over lezen, zonder eerst achter de computer te kruipen. Dit krijg je niet zomaar: je moet je levenshouding veranderen. Dat is een flinke klus, maar juist daar kan dit boek je bij helpen.

De truc zit hem namelijk om je te beperken tot dat wat echt belangrijk is. In dit boek doe je dat op het gebied van huis, werk, gezin, relaties en jezelf. Deze hoofdstukken hebben een eigen kleur, die ook vanaf de zijkant van het boek te zien is. Zo heb je snel het juiste hoofdstuk te pakken. om het nog wat eenvoudiger voor je te maken kun je ook gebruik maken van het oranje boekenlint, zodat je zonder problemen kunt doorlezen.

Maar dat is niet direct de bedoeling van het boek. Het staat ingedeeld per situatie, met daarbij een flink aantal tips en suggesties die je kunt gebruiken om je leven wat makkelijker en overzichtelijker te maken. De hoofdtekst wordt aangevuld met grote kaders waar wat meer informatie in te vinden is, en kleienre kadertjes, die in de kantlijn staan. Deze kaders hebben dezelfde kleur als die van het thema, maar dan in een andere tint. Heel basic en rustig, dus! In het boek lees je tips over het plannen van je vakantie, of zorgen voor een goede voorbereiding, zodat je niet gestresst raakt over wat je wellicht vergeten bent. Of over het inrichten van je huis, het organiseren van een groot feest, het opvoeden van je kinderen… en nog veel meer! Het hoeft allemaal niet zo moeilijk en lastig, als je je maar beperkt tot de kern.

Als bonus krijg je er een klein boekje bij, perfect om altijd bij de hand te houden. Er staan wat algemene kreten in die je houvast kunnen bieden in een lastig moment, of om even door te lezen als je niets te doen hebt. Ook vind je er een paar opdrachtjes in, waar je snel mee aan de slag kunt. Simpel!

Versimpel je leven, Sjoukje van de Kolk
Forte uitgevers, november 2011, 223 pagina’s, paperback.
Prijs: 19,95 euro. ISBN: 9789058779328


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.