logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Verhalen uit groep 3+4, Carry Slee en Dagmar Stam

De kinderen van De Grote Beer gaan naar groep 3. Bij juf Koosje in de klas begint het echte werk: rekenen, schrijven en lezen. Maar gelukkig is er ook tijd voor andere dingen. Met dierendag mogen de kinderen hun knuffels meenemen, ze maken een spannende speurtocht en ze voeren een toneelstuk op. Na de zomervakantie gaan ze naar groep 4. De klas van meester Ad staat vol met planten en aan de muren hangen posters van olifanten en tijgers. Het lijkt wel een oerwoud! De kinderen leren er een hoop nieuwe dingen, zoals de tafels en hoofdletters schrijven. Ook richten ze een dierenreddersclub op. Het eerste dier dat ze redden is een zielig zwerfkatje. Ze nemen het mee naar school. Maar vindt meester Ad dat wel goed?

Verhalen uit groep 3+4 is een verzameld werk, bestaand uit Opgepast, ik lust een hele boekenkast (groep 3) en Rekenen in het oerwound (groep 4). Beide boeken spelen af op basisschool De Grote Beer, waar de leukste juffen en meesters rond lijken te lopen en de kinderen buitengewoon geïnteresseerd zijn in het leren, de omgang met elkaar en het wel en wee van hun leerkrachten. Maar zoals dat op meerdere scholen is, natuurlijk, hetzij in mindere mate of minder opvallend. De verhalen zelf zijn er echter niet minder leuk om. Hartveroverende kinderen, de vlotte pen van Carry en de o, zo herkenbare tekeningen van Dagmar Stam maken dit boek een heerlijk boek om voor te lezen voor het slapen gaan, waarbij het natuurlijk helemaal in de smaak zal vallen als je kind overstapt van groep 2 naar groep 3, omdat de verhalen dan zeker zo herkenbaar zijn. Naar daar is het boek natuurlijk niet toe beperkt, het zal kinderen van alle leeftijden aanspreken: voor jongere kinderen iets om naar uit te kijken, voor oudere kinderen wellicht gevuld met een gevoel van weemoed. En de ouders? Die genieten van zowel het verhaal als van de reacties van hun kinderen!

Verhalen uit groep 3+4, Carry Slee en Dagmar Stam
Carry Slee, maart 2011, 160 pagina’s, hardcover.
Prijs: 13,50 euro. Leeftijd: vanaf 5 jaar. ISBN: 9789049924614

Dit boek bij: BOL.com


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.