logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Verhaaltjes van de boerderij: Treinverhalen, Stephen Cartwright

Deze verzameling van vier korte samen-leesverhaaltjes is speciaal geschreven voor jonge kinderen die net beginnen te lezen. Dit deel komt ook uit de serie Verhaaltjes van de boerderij, die allen eenzelfde opzet (en dezelfde hoofdpersonen) kennen. Boven aan de bladzijde staan korte, eenvoudige teksten die de kinderen al snel zelf kunnen lezen en onderaan staan langere teksten die de ouders kunnen voorlezen. Zo kunnen kinderen al snel actief meelezen aan een verhaaltje, wat ze een enorme boost in hun zelfvertrouwen zal geven. Daarbij is het natuurlijk erg leuk voor je kind om direct te laten zien wat het kan, en natuurlijk ook om complimentjes te krijgen van de ouders. En het is supergezellig, zo knus op de bank met z’n tweetjes, gezellig een boekje lezen!

Voor jongere lezertjes is het natuurlijk ook de mogelijkheid om de verhaaltjes voorgelezen te krijgen, waarbij je de gedetailleerde prenten kunt gebruiken om over te praten. Met illustraties van Stephan Cartwright hebben een geheel eigen stijl, die door hun gedetailleerdheid en zachte uitstraling direct aansluiting zullen vinden. Als gimmick is er op elke pagina een geel eendje verstopt, dat de kinderen kunnen zoeken. En dat kan soms nog knap lastig blijken!

Verhaaltjes van de boerderij: Treinverhalen, Stephen Cartwright
Usborne. 63 pagina’s. Hardcover
Prijs: ca. 6,95 euro. Leeftijd: vanaf 3 jaar. Zelf lezen: vanaf 7 jaar. ISBN: 9781409502623


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.