logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Vergeet mij nietje, Milja Praagman

Vergeet mij nietje

Heb jij dat wel eens, dat je iemand heel erg mist? Muis kan er inmiddels ook over meepraten, als haar vriendje Varken besluit om een tijdje op reis te gaan. Ze is heel erg verdrietig, en heeft een heel naar gevoel. Ze mist haar allerbeste vriendje zo erg! Ze woont nu wel nog in hun huisje, maar het voelt anders, minder thuis. Tot Varken op een dag weer terugkomt. En dan blijkt dat zelfs Varken, op zijn leuke en drukke reis, Muis ook heeft gemist!

Vergeet mij nietje is een lief en warm verhaal over missen en afstand nemen. En dat gevoel kent iedereen wel eens. Ook kinderen! Misschien is papa of mama wel eens een paar dagen weg voor het werk, of wonen ze niet meer samen. Of misschien is het missen van iemand tijdens schooltijd al een hele opgave… iedereen heeft een ander gevoel bij missen. Maar na het missen komt ook weer het wederzien, en dat is het verdriet misschien wel dubbel en dwars waard. Want als je elkaar weer ziet, wordt die band alleen maar sterker!

Milja Praagman heeft met Vergeet mij nietje haar tweede boek geschreven over Muis en Varken. Het eerste boek, Voor jou, is echt een voorganger op dit boek – daarin verklaren Muis en Varken elkaar namelijk de liefde. Nu wonen ze samen, en zijn ze dikkere vrienden dan ooit. Duidelijke, korte teksten worden aangevuld met fantastische, gestileerde prenten. Op een achtergrond van abstracte planten (die een beetje lijken op de plantentekeningen van Miro) staan de sober getekende Muis en Varken. Ondanks die soberheid zijn ze wel lieflijk en vriendelijk. Kinderen zullen die twee zonder meer in hun hart sluiten!

Vergeet mij nietje, Milja Praagman
Eenhoorn, februari 2014, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 13,95 euro. Leeftijd: vanaf 3 jaar. ISBN: 9789058389268


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.