logo-liggend-wit-donkerblauw

Recensie: Veggie Kidz, Monique Jansse en Eef Ouwehand

9789021556567 veggie kidz

Veel mensen laten tegenwoordig vlees achterwege. Ergens snap ik dat wel. Zelf geniet ik wel van een goed stuk vlees, maar dat is lastig te vinden. Ja, bij een echt goede slager, daar kun je nog prima terecht, maar bij een supermarkt? Echt met smaak begin ik er niet aan.

Veelzijdig

Vegetarisch eten is daarnaast bijzonder verrassend en veelzijdig, iets dat veel mensen niet willen inzien. Met de juiste ingrediënten per dag zul je zelfs geen enkele voedingsstof missen! Maar om zoiets met opgroeiende kinderen te doen… dat is toch lastig. Veggie Kids zal je hier ontzettend mee helpen. Hierin staan heerlijke gerechten voor kinderen, waarin alle benodigde voedingsstoffen zitten verwerkt. Voor in het boek staan alle ingrediënten nader toegelicht, waarom ze goed zijn, of waarom juist niet.

Gezonder eten

Door het boek Veggie Kidz heen staan nog veel meer praktische tips die het leven gezonder maken. Zoals het bakken in olie: welke gebruik je wel, welke niet? Ieder gerecht is voorzien van een tip van voedseldeskundige Kyra de Vreeze. Het boek geeft je antwoord op een heleboel voedingsvragen, zoals – Hoe zorg ik ervoor dat iedere maaltijd genoeg voedingsstoffen bevat? – Welke groente koop je bij voorkeur biologisch? – Welke graansoorten zijn het gezondst?

Toegankelijke recepten

Veggie Kidz bevat trouwens heel gangbare recepten. Soms kom je wat lastiger vindbare ingrediënten, maar meestal valt dat heel erg mee. Voor je het weet maak je je eigen hazelnootpasta, bak je speltpannenkoekjes, maak je ovenveggies en aardappelpannenkoekjes, ontbijt je met havermout of quinoa, maak je verse soepen en maak je de lekkerste snacks. Hoe veggie zijn jouw kids?

Veggie Kidz, Monique Jansse en Eef Ouwehand
Kosmos Uitgevers, juli 2014, 144 pagina’s, paperback.
Prijs: 17,99 euro. ISBN: 9789021556567

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER

 1. fiona avatar
  fiona

  Wilde dit boek bestellen bij bol maar daar kent ie m niet (???) Ook op auteurs komt er niets uit. Laat het jullie maar even weten. Grtn

  1. Dennis van Houts avatar

   Hallo Fiona,

   Bedankt voor je opmerking! Het lijkt er inderdaad op dat het boek is uitverkocht! Bij BOL.com krijg ik trouwens wel gewoon het boek te zien, maar met de mededeling dat het tijdelijk niet leverbaar is. Op COSMOX en AKO kun je ‘m nog wel als ebook kopen overigens, voor 9,99 euro.

 2. brenda avatar
  brenda

  nou dit boek wil ik echt wel graag winnen. samen met mijn meiden staan we veel in de keuken en nu ze wat ouder worden begint eigenlijk het echte koken. we zijn er alle drie echt mee bezig om een goede maaltijd snack of drinken klaar te maken. we houden dan rekening met; en de kosten en gezonde voeding. het lijkt ons een erg mooi boek waar we allemaal wat aan hebben.


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.