Recensie: Vasco het voetbalvarkentje, Edward van de Vendel en Alain Verster


vasco het voetbalvarkentje

Het grappige boek Vasco het Voetbalvarkentje gaat over het varken (het is een flink beest, laat dat ’tje’ maar weg) en zijn baasje Matteo. Op zijn verjaardag krijgt Matteo namelijk twee cadeaus. Een voetbal, een sport die hij zielsgraag beoefent, en een Varken, Vasco. En die twee wil Matteo graag combineren. Matteo woont namelijk op een boerderij, en tja, daar zijn niet zo veel tegenstanders! Hij probeert het varken dus het een en ander over voetbal bij te brengen. Of dat lukt, dat zul je zelf moeten uitvinden.

Vasco het voetbalvarkentje is een erg mooi prentenboek: leuk, origineel en grappig. Voetbal zal zeker tot de verbeelding spreken bij jongens, en een varken als huisdier? Er zijn genoeg mensen die er eentje hebben, maar toch klinkt het vreemd in de oren. Het boek vertelt het verhaal vanuit een derde persoon, maar wel vanuit het standpunt van Vasco. En dat maakt het varken een stuk menselijker, het geeft hem een stukje karakter mee. De bijzonder bewerkte foto’s werken daar ook zeker aan mee. Het boek gebruikt een bijzondere collagetechniek, waarbij zwartwitfoto’s, sepiafoto’s en getekende beeldelementen worden samengevoegd. Door het gebruik van foto’s krijgen de illustraties iets echts, iets magisch.

Een betoverend mooi boek over vriendschap, voetbal en het vinden van oplossingen.

Vasco het voetbalvarkentje, Edward van de Vendel en Alain Verster
De Eenhoorn, augustus 2013, 40 pagina’s, hardcover.
Prijs: 12,95 euro. Leeftijd: vanaf 4 jaar. ISBN: 9789058388568

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.