Samen met de kinderen de keuken in: Vandaag kook ik


Vandaag kook ikKinderen in de keuken – dat is altijd een goed idee. Al is het maar om ze een beetje een idee te geven van hoe veel werk er komt kijken bij het voorbereiden en bereiden van een maaltijd, maar het is natuurlijk ook heel erg leuk en gezellig om samen in de keuken bezig te zijn – bovendien leerzaam. Vandaag kook ik’ is een echt kinderkookboek. De recepten zijn eenvoudig en in een paar handelingen te maken..

Wisselende recepten

Toch is het ook niet altijd even geschikt voor kinderen. In Vandaag Kook Ik komen we bijvoorbeeld een aantal recepten tegen met avocado en vis – die zouden er bij onze kinderen dus echt niet in gaan! Maar gelukkig is iedereen anders, en weet ik dat er genoeg kinderen zijn die wel vis en avocado lusten. Die kunnen hun hart ophalen in dit boekje. Het is overigens heel duidelijk ingedeeld. Je begint met Lekkere soepjes, gaat vervolgens van Warme Starters naar de Hoofdgerechten, van Tussendoor of erbij naar Ideeën voor de lunch en je eindigt natuurlijk met toetjes en drankjes.

Conclusie over Vandaag kook ik

Natuurlijk moet een kinderkookboek duidelijk zijn. Er is dan ook niets aan te merken op Vandaag Kook Ik. Per recept staan de ingrediënten netjes op een rijtje, met daarbij eventueel vermeld de extra benodigdheden. De tijd staat er ook bij vermeld, zowel de voorbereidingstijd, de kook- of baktijd en de afkoelperiode staat er bij geschreven. OPvallend is de leeftijdsmelding bij ieder gerecht. Houd die aan als richtlijn, niet als regel. De ene zevenjarige is de andere immers niet! Het boekje heeft een licht, klein lettertype, smakelijke foto’s en praktische tips. Speelse vormgeving Door: Score: Vandaag kook ik krijgt 7 van de 10 punten.

Informatie

Vandaag kook ik, Imagebooks, 96 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 6 jaar. ISBN: 9789461448477. Prijs: 9.95 euro.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.