logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Vandaag is de dag, Toon Hermans


vandaag is de dag Toon Hermans

Toon Hermans was in zijn leven een actief schrijver van gedichtjes, rijmen en liederen. Vandaag is de dag is een verzameling versjes, gekoppeld aan genieten. Stuk voor stuk lieve versjes, die een enkele keer wat weemoedig overkomen, anders weer vrolijk en fris. Allen hebben ze een diepere boodschap, genieten doe je nu!

Van zijn teksten moet je houden, want Toon Hermans neemt namelijk nog al wat vrijheden om er zijn doel mee te bereiken. Hoewel ik genoeg mensen ken die zijn teksten ronduit afkeuren vanwege die vrijheden en speelde manier van taalgebruik, ben ik er juist wel van gecharmeerd. Regeltjes zijn er immers om gebroken te worden, en Toon weet iedere keer de juiste manier te vinden om met woorden en zinnen te spelen. Zijn gedichtjes lezen heerlijk ewg, zetten je tot nadenken en voeren je stuk voor stuk mee in de diepere gronden van zijn gedachten.

Vandaag is de dag, Toon Hermans
Uitgeverij de Fontein, juni 2012, 48 pagina’s, gebonden
Prijs: 9,95 euro. ISBN: 9789026133114


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.