logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Van wie is die hoed? Joukje Akveld en The Tjong King

Joukje Akveld is een serie boekjes aan het ontwikkelen voor peuters, waarin ze hun algemene kennis en sociale vaardigheden kunnen ontwikkelen. In het deeltje Van wie is die hoed is de vraag heel duidelijk: van wie is die hoed? De pagina’s wisselen elkaar af: op de ene spread zie je een hoed met vier kenmerkende figuren: welke karakteristieke persoon hoort er bij de bijzondere hoed? Van wie is die muts, de cap, de mijter, kroon en meer? Sla je de pagina om, dan zie je het: dan zie je de hoed in actie, op het juiste hoofd!

Naast de vraag bij wie de hoed hoort, is het ook mogelijk om te praten over de overgebleven (en hoedloze) personen. Wie zijn dat, want doen ze, en wat voor hoed horen zij op te hebben? Genoeg om over te kletsen. De hoeden zijn erg uiteenlopend van uiterlijk, en ook de personages bij wie ze horen zijn heel uiteenlopend. Ze hebben heel uitgesproken kostuums en pakken, die geweldig zijn vormgegeven door de bekroonde illustrator Thé Tjong King, wat het stevige kartonboekje een geheel eigen uitstraling geeft. Een heel geschikt boekje voor peuters en kleuters om hun wereld iets te verruimen en gezellig te kletsen!

Informatie

Van wie is die hoed? Joukje Akveld

Illustrator: Thé Tjong Kind
Gottmer, 34 pagina’s, hardcover.
Prijs: 8,95 euro. Leeftijd: vanaf 3 jaar. ISBN: 9789025759681


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.