logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Van ruilen komt huilen, Ilona Lammertink


De boeken uit de serie Bobbels en Bubbels behandelen de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen. Ieder boek maakt een ander probleem bespreekbaar, dat normaliter lsatig te bepraten zijn. Bobbels en Bubbels slaat op de vele emoties waar het kinderleven bol van staat. In het prentenboek Van ruilen komt huilen gaat het over jaloers zijn. Het gras is namelijk altijd groener bij de buren.

In Van Ruilen komt Huilen krijgt het meisje Puck een nieuw buurmeisje, Pia. Pia heeft iets dat Puck heel graag wil: een hondje. Twee, zelfs. Dat is zo oneerlijk! En dat terwijl Puck geen hondje mag hebben van haar ouders. Pia is op haar beurt ook heel erg jaloers op Puck. Die heeft namelijk twee broertjes, en dat terwijl zij juist heel graag een broertje of zusje wil hebben… iets waar haar ouders helemaal niet aan denken! En dus zijn ze al meteen boos op elkaar, zonder dat ze elkaar uberhaupt al kennen.

Dan zitten ze ineens naast elkaar op de schommel. Ze raken aan de praat, en ontdekken dat ze allebei iets willen wat de ander heeft, en andersom. Dat schept mogelijkheden! Ze besluiten een hondje tegen een broertje te ruilen. Maar of dat zo’n goed idee is… daar komen ze vrij snel achter. Gelukkig weten de moeders een heel geschikte oplossing, waarbij iedereen tevreden is.

Informatie

Van ruilen komt huilen, Ilona Lammertink

Illustrator: Lucie Georger
Clavis Books, 26 pagina’s, hardcover.
Prijs: 14,95 euro. Leeftijd: vanaf 3 jaar. ISBN: 9789044823349


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.