logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Van oerknal tot robot: alles heeft een begin, Marc ter Horst


Van oerknal tot robot-alles heeft een begin

Op een gegeven moment gaan kinderen verder nadenken dan alleen het Hier en Nu. Ze denken na over het leven: over hun toekomst, maar ook over hun geschiedenis. En die van jou, maar ook die van de wereld. Waar komen mensen vandaan? Is er altijd stroom geweest? Hoe kookten mensen vroeger? Dat soort diverse vragen komen als een razende op je af. En kun je maar beter zorgen dat je goed bent voorbereid! En dit boek is daar een geweldig hulpmiddel bij. Van oerknal tot robot: alles heeft een begin. En dat leggen ze hier in duidelijke taal uit, met leuke en vooral gekke illustraties die kinderen zeker zullen boeien.

Ieder onderwerp beslaat twee pagina’s. Daarin wordt kinderen dus kort maar krachtig verteld hoe iets is bedacht en ontstaan. En dat is ontzettend divers: van het heelal en het zonnestelsen tot de aarde en de maan, van water, bergen, steen, wolken, leven, soorten, planeten, dinosaurussen, zoogdieren en mensen, taal, kleding, kunst, god, boerderijen, slaap, jou, vakantie, school, gezondheid, oorlog, elektriciteit, en natuurlijk mag ook het internet niet ontbreken. En nee, dat waren niet eens alle onderwerpen die in het boek vermeld staan!

Wij zijn erg enthousiast over het boek. Soms is de informatie wat kort naar onze volwassen mening, maar voor kinderen zijn het mooie, hapklare brokken die ze voor dit moment de nodige houvast en informatie verschaffen over de wereld om hen heen, en daar gaat het uiteindelijk om. Speciale melding voor de illustraties, gerekend door Eliane Gerrits: super gedaan! Lekker chaotisch, maar toch heel verhelderend en een welkome afwisseling aan de stukken tekst. Van oerknal tot robot sluit bovendien perfect aan op de kinderboekenweek van 2015, met als thema ‘raar maar waar’. Want in dit boek zul je ontgetwijfeld heel wat rare dingen ontdekken over onze wereld, die bovendien allemaal waar blijken te zijn.

Informatie

Van oerknal tot robot – alles heeft een begin, Marc ter Horst

Illustrator: Eliane Gerrits
Gottmer, 96 pagina’s, hardcover.
Prijs: 12,50 euro. Leeftijd: vanaf 9 jaar. ISBN: 9789025760793


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.