logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Van de straat geplukt, Rianne Verwoert

van de straat geplukt

Dat geluk en verandering in een klein hoekje zitten blijkt wel uit het boek Van de straat geplukt. Want tijdens een shopsessie wordt Julie aangesproken door een modelscout. Ze gelooft er in eerste instantie niets van, want behalve haar lengte heeft ze weinig modelkwaliteiten, vindt ze zelf. Bovendien wil ze dierenarts worden, geen model. Maar het reizen spreekt haar zeker aan, wie zou de kans om naar Milaan te gaan laten schieten? Julie gaat er dus voor, het geeft haar de kans om haar verleden in Nederland te ontvluchten. Ze heeft alleen één voorwaarde: Meneer Janssen, haar hond, moet mee. Dat is alleen niet zo’n modelburger als zijzelf!

Dat zet de toon al meteen voor het boek: het is een heerlijke chicklit, vol romantiek dromerij en grappige gebeurtenissen. Helemaal easy reading is het gelukkig niet, er zitten een paar wendingen in het verhaal die het boek ook nog eens interessanter maken dan de gemiddelde cocktails-en-daten-roman. Voor iedereen die er wel eens over droomt om je leven achter je te laten en een nieuwe start te maken in het buitenland, van iedereen die graag model of beroemd wil worden: echte verplichte leeskost! Want niet álles kun je achter je laten! En voor iedereen die eens lekker wil weglezen: kopen!

Van de straat geplukt, Rianne Verwoert
Kok omniboek, november 2012, 224 pagina’s, paperback.
Prijs: 12,95 euro. ISBN: 9789059777620


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.