logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: De Vallei 4: De Voorspelling, Krystyna Kuhn


In dit vierde deel van De Vallei: De Voorspelling wordt je wederom meegenomen naar Grace College, de afgelegen school, gelegen in een afgelegen en bosrijk gebied in Canada. De mysteriën stapelen zich op rondom de school en haar bizarre geschiedenis, waarbij de leerlingen en belangrijke en allesbepalende rol spelen. Die leerlingen zijn overigens niet bepaald doorsnee: stuk voor stuk zijn ze hoogbegaafd, ieder op hun eigen gebiedje.

In dit deel komen we midden in de examentijd aan. En in die drukke tijd verdwijnt ineens de jonge Benjamin! Als hij weer terugkeert op de school is hij in verwarde staat. Hij kraamt onzin uit, heeft een vaag blad bij zich met een deel van een formule, noemt wat vreemde dingen tegenover Katie en roept haar hulp in – hoewel ze beiden weinig met elkaar van doen hebben gehad en absoluut niet elkaars type zijn. En dan… valt hij ewg in een coma. Waarom? Heeft hij een drugs gebruikt waar hij niet tegen komt? Een overdosis, wellicht? Daarbij gaat Katie op pad, met de film van Benjamins avonturen als leidraad. Met haar gaan David en Julia’s broertje, Thomas mee op pad. Maar hebben David en Robert wel dezelfde bedoelingen? Vooral Robert lijkt ineens heel erg volwassen, en een dubbele agenda. Om de zoveel minuten schrijft hij iets in zijn notitieboekje… Wat probeert hij te achterhalen? En wat is er met David aan de hand? Die eenvoudige val heeft hem meer kwaad gedaan dan goed. Is dat één van de geheimen die de Vallei herbergt?

In de Vallei doen ze een paar onvoorstelbare ontdekkingen. Een verborgen ruimte, de logboeken van een team studenten die dertig jaar eerder eenzelfde reis ondernam, en iets dat lijkt op een ongelofelijk en onmenselijk experiment… wat is er precies gebeurd in deze mysterieuze vallei? In dit vierde deel kom je een stukje dichter bij de waarheid. Maar wat die waarheid is, dat zal pas in een volgend deel blijken. Toch?

Dit vierde deel van de serie sleurt je pagina voor pagina mee in de mysterieuze Canadese wereld waarin de Vallei zich bevind. Dat er vreemde dingen gebeuren staat als een paal boven water, maar wat er precies allemaal is gebeurd, wanneer en met welke bedoeling, dat zal pas later in het boek blijken. Je wordt lange tijd in de waan gelaten dat je alle oplossingen op een rijtje hebt, maar niet alles is wat het lijkt. Een spannend boek, dat soms een wat moeilijke woordkeuze kent, maar wel vlot wegleest. Vooral de spanning en de mysterieuze ontwikkelingen houden je aandacht goed vast, en maken van het boek een ware pageturner. Benieuwd naar de eerste drie delen? Die koop je voordelig in de gebonden De Vallei Omnibus!

De Vallei 4: De Voorspelling, Krystyna Kuhn
Moon Uitgevers, augustus 2013, 272 pagina’s, paperback.
Prijs: 17,95 euro. Leeftijd: vanaf 15 jaar. ISBN: 9789049925956


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.