logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Vakantiekriebels, Liz Elwes

Fijn kamperen in Frankrijk! Amy vindt het maar suf. Haar beste vriendin gaat lekker naar de Malediven. Dat is tenminste een spannende vakantiebestemming. Maar… bij aankomst op de camping ziet Amy meteen een heel leuke jongen en krijgt spontaan de kriebels in haar buik.

Vakantiekriebels gaat dan ook eigenlijk grotendeels over de gemengde gevoelens die Amy heeft ten opzichte van haar vakantie. Jaloezie en afgunst komen van tijd tot tijd naar boven, maar ook haar angst voor paarden, nadat ze een ongeluk heeft gehad met haar pony komt met regelmaat bovendrijven. En natuurlijk de strijd om het hart van Jean-Paul, de Franse jongen die ze op de camping leert kennen. Maar ook daar slaat de jaloezie en onzekerheid toe: alle foefjes en trucjes uit de tijdschriften blijken niet te werken om een knapper uiterlijk te verkrijgen, en er zijn veel andere meisjes op de camping die hun oog ook op de jongen hebben laten vallen. Haar grootste rivale is wel Vicky, die bovendien ook nog gemene en lage trucjes uithaalt om andere mensen minderwaardig te laten lijken. Zal het Amy lukken om haar weg naar Jean-Pauls hart te vinden? Of valt hij toch voor Vicky?

Vakantiekriebels, Liz Elwes
Kluitman, mei 2011, 192 pagina’s, paperback.
Prijs: 9,95 euro. Leeftijd: vanaf 10 jaar. ISBN: 9789020624625


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.