logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Vaderbijbel voor echte mannen, Jan Peter Jansen


mens-health-vaderbijbel-voor-echte-mannen-jan-peter-jansen-9789400501843-voorkant

Jan Peter Jansen, schrijver van het boek Vaderbijbel voor echte mannen, is ook hoofdredacteur voor het blad Mens Health. Een boek dat al eerder van zijn hand kwam, de Seksbijbel voor mannen, is een natuurlijke voorloper van dit boek. Want na dat seksuele startschot kan een heel nieuw avontuur beginnen: dat van het vaderschap!

De eerste honderd pagina’s gaat echter over het verschil tussen mannen en vrouwen. Een nobele start, en het zorgt voor een gedegen basis, maar gezien het aantal quotes, uitspraken en artikelen komt het een beetje betweterig over, een tentoonspreiding van de belezenheid van Jan Peter. Daarentegen zit er wel leuke en vermakelijke informatie tussen. Na de eerste honderd pagina’s gaat Jan Peter in op de zwangerschap van de vrouw. Hormoonwisselingen, de groei van het kind, ontwikkelingen die het kind en vrouw doormaken: het komt allemaal terug in een mooi tijdschema. Superleuk om te lezen, vooral omdat er verschillende aspecten van de ontwikkeling worden aangehaald.

Pas na pagina 143 wordt het kind geboren, en gaat Jan Peter in op het vaderschap: welke soorten vaders zijn er, wat moet je wel, wat moet je niet doen? Welke houding past er bij verschillende fases van je kind, en hoe combineer je vaderschap met je carrière en je relatie? Al die zaken komen aan bod, in Jan Peters uitbundige, informatieve, sarcastische, grappige en soms wat bevooroordeelde manier van schrijven. De Vaderbijbel voor echte mannen is dan ook een leuk boek om te lezen. Je zult gegarandeerd onbekende dingen lezen, lachten, nadenken en vooral op een andere manier tegen het vaderschap aankijken.

Jan Peter Jansen is 4 maal 9 maanden zwanger geweest en door schade, schande & schaamte uiteindelijk een wijs vader geworden. Na de 36 maanden vol faux pas schreef hij de MH Vaderbijbel voor Echte Mannen. Een handboek dat de man door alle fases van haar zwangerschap en zijn vaderschap helpt. Natuurlijk komen de verloskundige, pufles, ochtendmisselijkheid en nesteldrang aan de orde. Daarnaast Jan Peter Jansen aandacht aan de wetenschappelijke, juridische en emotionele aspecten van de mannelijke zwangerschap en het vaderschap, Want dat laatste blijf je je hele leven. Better be prepared!

Vaderbijbel voor echte mannen, Jan Peter Jansen
Lev boeken, oktober 2012, 248 pagina’s, paperback.
Prijs: 19,95 euro. ISBN: 9789400501843


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.