logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Usborne’s eerste kookboek, Angela Wilkes en Stephen Cartwright

Een legertje mini-koks is in dit boek druk bezig je te laten zien hoe simpel het is om heerlijke dingen klaar te maken. Alle recepten zijn makkelijk en leuk om uit te voeren en daarnaast leer je spelenderwijs alle belangrijke dingen die een kok moet weten. Dus, aan de slag!

Helpen in de keuken

Koken is altijd leuk. Lekker mama of papa helpen in de keuken, wat spelen met de verschillende ingrediënten en natuurlijk zo nu en dan kleine opdrachtjes uitvoeren: er zijn weinig kinderen die in hun jonge leven niet even gefascineerd zijn door de magie die zich in de keuken afspeelt.

Zelf koken

Wat oudere kinderen vinden het wellicht prettig om zelf ook wat actief bezig te gaan in de keuken. Want koken is natuurlijk het opvolgen van een aantal stappen. Zodra ie die in een juiste volgorde en met de kuiste aandacht weet te voltooien, ontstaat er vanzelf een schitterend gerecht. Usborne’s eerste kookboek is zo’n boek dat beginnend koks bij de hand neemt om een aantal leuke en verrassende gerechten op tafel te kunnen zetten. Alleen, maar wat hulp van papa en mama mag natuurlijk altijd. Bijvoorbeeld om het gas aan te steken, of om een hete aardappel uit de oven te halen…

Duidelijke stappen

Het boek heeft een zeer praktische vormgeving. Links boven in iedere hoek vind je het lijstje met ingrediënten die nodig zijn voor het gerecht. Daarna volgen de stappen, die allen duidelijk omschreven zijn in begrijpelijke taal. Iedere stap wordt bovendien vergezeld van een vrolijke illustratie, die een goede representatie geeft van de gebruikte ingrediënten en de tussenstand van het gerecht. Ook zie je een kleine keukenhulp bezig met het bereiden ervan. En dan is het letterlijk keukenhulp, want veel groter dan kabouters zullen de kleine koks niet zijn!

Smullen maar

Voor je het weet zullen de kinderen heerlijke gerechten op tafel toveren. Of het nu gaat om wentelteefjes of gepofte aardappels, kaassouflé of saucijzenbroodje, quiche lorraine of spaghetti bolognese, je kind zal er binnen de kortste keren zijn of haar hand niet meer voor omdraaien!

Usborne’s eerste kookboek, Angela Wilkes en Stephen Cartwright
Baeckens Books, 2008, 72 pagina’s, gebonden in ringband
Prijs: 9,95 euro. Leeftijd: vanaf 6 jaar. ISBNn: 9780746094242


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.