logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Unstoppable, Twentieth Century Fox

Denzel Washington en Chris Pine spelen de hoofdrollen in de spannendste actiethriller van het jaar! Een grote onbemande trein, volgeladen met dodelijke chemicaliën raast over het spoor richting een drukke stad. De ervaren machinist Frank probeert samen met zijn nieuwe collega Will de enorme trein te stoppen. Duizenden levens staan op het spel tijdens de poging van de twee mannen om een grote ramp te voorkomen. De bloedstollende film Unstoppable, van de briljante regisseur Tony Scott, is geïnspireerd op een waargebeurd verhaal.

Unstoppable is een echte razend spannende film. Wat je ook van de film vindt, wat je ook met treinen hebt, of je de verhaallijnen boeiend genoeg vindt: één ding is zeker, bij deze film zul je van de eerste tot de laatste minuut op het puntje van je stoel zitten. Natuurlijk zit er wel wat haken en ogen aan deze film. Z is het Amerikaanse treinstelsel toch echt anders dan het Nederlandse, en zijn de locaties van de verschillende dorpjes wat lastig te plaatsen, maar dat kan natuurlijk ook aan mijn gebrek aan geografische kennis liggen. In de film wordt veel nadruk gelegd op het industriële karakter van de treinen, en de belangrijkste functie van het treinenstelsel blijkt om het goederenvervoer te zijn. Een donkere filmstijl wordt gehanteerd en past prima binnen dit thema. Uiteraard is er een grote rol weggelegd voor onze beide helden, die een rol met verve vervullen. Zij zorgen voor een uitstekende onderlinge sfeer, en terughoudende relatie in het begin verandert al snel in een band tussen beide heren naarmate ze hun levensverhaal aan elkaar tentoonspreiden. Ook de bijrollen vervullen is van belangrijke functies, en ook hun rollen worden vol enthousiasme neergezet. Maar ook al heb je niets met treinen of vind je rampenfilms helemaal niets, grote kans dat je deze film toch aantrekkelijk genoeg vindt om nog een paar keer te kijken.

Unstoppable, Twentieth Century Fox

Tijdsduur: 98 minuten, Actie/thriller.
Leeftijd: vanaf 12 jaar
Verkrijgbaar op: DVD (ca. 20 euro), Blu-ray (ca. 30 euro)

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.