logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Unika, de levensvlam, EJ Allibis

9789078345695 unika de levensvlamUnika, De levensvlam, is het eerste boek uit de serie Unika, dat je meeneemt naar de wonderlijke wereld van Engelen, en de machtsstrijd die al honderden jaren voortduurt. Je leest over de geschiedenis van de Engelen, de tegenwoordige tijd, én de korte tijd die daaraan vooraf ging met daarin de beslissingen die de Engelen hebben moeten nemen om een enorm kwaad een halt toe te roepen.

Het rustige leven van drie jongeren van vijftien wordt door elkaar geschud door een reeks mysterieuze, onrustwekkende gebeurtenissen. Via een ontmoeting met een bijzondere professor theologie komen ze te weten wat de ongelooflijke reden is van wat er aan het gebeuren is: één van hen is een engel maar weet het niet. Vooral weet die niet dat hij verborgen in zijn hart de Levensvlam draagt, één van de twee fundamentele entiteiten waarmee het universum beheerst kan worden. Maar wie van de drie jongeren is de engel? Wat is zijn verhaal? Waarom draagt hij de Vlam in zijn hart? En wat zal zijn lot zijn? Terwijl ze beseffen dat wat er rondom hen is uitgebarsten een regelrechte jacht is, worden ze ontvoerd door twee vreemde creaturen die hen naar een andere wereld brengen, in een andere dimensie: de wereld van Sefira, de wonderbaarlijke vallei waar de engelen wonen. In Sefira zullen de jongeren eindelijk een manier vinden om te ontdekken wie van hen de Levensvlam draagt. Ze ontdekken de wereld van de engelen en worden betrokken in het ongelooflijke, mysterieuze verhaal van Unika, de fascinerende krijger-engel die zich opoffert voor het welzijn van de mensheid. In een spannende opeenvolging van pakkende scènes beleven ze een opwindend avontuur dat besloten wordt in de Adlivun, de epische slag tussen Goed en Kwaad met een onzekere uitkomst en een onvoorspelbaar einde.

Unika is een bijzonder spannend boek, dat een flinke geschiedenis omvat. Een geschiedenis waar we natuurlijk nog niet bekend mee zijn. Door de verhalen van de Engelen net zo natuurlijk te omschrijven als die van de mensenwereld wordt een goede betrokkenheid verkregen. Hoewel het wel flink wennen is aan alle nieuwe namen die je voor je kiezen krijgt, en de mythologische achtergrond die je in korte tijd voor je kiezen krijgt. De hoeveelheid informatie doet soms wat duizelen, zeker ook omdat de vertaling niet één ven de sterkste is. In de tekst is de nalatenschap van de Italiaanse bron vaak goed merkbaar in de lastige woorden die je tegenkomt. Dat is vooral jammer, want woorden als gesculpteerd,  recipiënten, creaturen en zielsgesteldheid zijn slechts een aantal voorbeelden uit een enkele pagina. Ouderwetse woorden, die misschien wel in het thema van Engelen passen, maar het leesgemak wel temperen.

Unika, de levensvlam, EJ Allibis
Fantoom, augustus 2012, 572 pagina’s, hardcover.
Prijs: 19,99 euro. Leeftijd: vanaf 14 jaar. ISBN: 9789078345695

 


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.