logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Underworld: Blood Wars


underworld: blood wars

Er zijn een paar horrorfranchises die het bijzonder lang volhouden. Denk daarbij aan bijvoorbeeld de Resident Evil-serie, maar ook Underworld gaat al heel wat jaren mee. Blood Wars is de vierde film uit de serie, waarbij Kate Beckinsdale wederom de rol van Selena op zich neemt: een Death Dealer met heel bijzondere gaven: als één van de weinige vampiers met echt puur bloed is ze een vampier die haar weerga niet kent.

Vampiers vs weerwolven

De hele serie van Underworld draait om het leven van de vampiers en hun eeuwig durende strijd tegen de Lycans, de weerwolven. Waar de vampiers (zoals je zou verwachten) heel opgevoed en netjes zijn, met eeuwenoude etiquette en gebruiken, zijn de Lycans juist heel ongestructureerd en ruw: er is een leider, en daar houdt het mee op. Hoewel dat best lastig lijkt te zijn, is het de vampiers toch nog nooit gelukt deze brute spierbundels te verslaan. Best typisch, niet? Daarbij komt dat Selena’s dochter een soort hybride is geworden: een half vampier, half weerwolf, waar beide partijen graag meer van willen weten. Selena heeft in de vorige film afstand genomen van haar dochter, en weet niet meer waar ze is. in Underworld: Blood Wars wordt haar dochter wel genoemd, maar niet getoond.

Rare wendingen

In Underworld: Blood Wars lijkt het verhaal even alle kanten op te vliegen. In de eerste film van Underworld ging het nog om de meedogenloze en scherpe Selena die het in haar eentje opnam tegen ieder die zich op haar weg liep. Nu lijkt het een beetje een chaos te worden aan alle kampen. Aan de kant van de Vampiers is het een echte strijd om de macht geworden, terwijl aan de zijde van de Lycans juist een sluwe, slimme leider is opgestaan. Dat stelt de strijd wel even op scherp. Ook omtrent bijspeler Michael zijn wat verwikkelingen die ieder zal verbazen. Jammer genoeg wordt de strijd tussen vampiers en weerwolven echt op een bizarre wijze gestreden. Want terwijl beide kanten weten wat de sterke en zwakke punten zijn van ieder, lopen ze toch gewoon met automatische geweren te zwaaien. Dat lijkt mij niet heel erg effectief… Gelukkig maakt de eindstrijd in de film alles goed – dat is een groot spektakel.

Ga direct naar Underworld: Blood Wars op BOL.com.


Recensie over Underworld: Blood Wars

Het blijft een spannende franchise vol bloedvergieten, zwaardgevechten en sierlijke vampiers in hun rare gewoontes en wrede gedachtegangen. Het verhaal zet zich in de vierde film onderminderd voort, wat doet vermoeden dat een vijfde deel nog op komst is. Selena blijft verbazen, maar jammer genoeg zitten er een paar onlogische wendingen in het verhaal die de lijn doet wankelen. De special effects zijn in orde, de spanning is regelmatig om te snijden.

Score: 6


Informatie

Titel: Underworld: Blood Wars
Uitgever: Sony Pictures Home Entertainment
Tijdsduur: 91 minuten
Genre: horror.
Kijkwijzer: Geschikt voor 16 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.