logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: Undercover, Eva Burgers

undercover boekbespreking

Het is Kluitman zonder meer gelukt om een spannende boekenreeks op te leveren voor jongeren. In hun Kluitman-novellereeks zitten inmiddels al heel wat pareltjes, zoals de door ons eerder gerecenseerde Maar ik ben jou niet en Afgesloten, Grenzeloos, Opgepast. Inmiddels is er weer een nieuwe titel aan dit rijtje toegevoegd: Undercover, geschreven door Eva Burgers. Hierin beleef je het spannende avontuur dat Amy beleeft als ze op een avond een overval ziet gebeuren: uit een chique huis bij hen in de straat komen drie mannen gerend naar een auto, die haar zojuist bijna de pas had afgesneden. Haar hart staat stil… helemaal als ze ziet dat één van de overvallers haar vriendje is! Wanneer blijkt dat de man des huizes om het leven is gekomen, weet ze niet wat ze moet doen.

Undercover in haar eigen leven

Ze kan niet geloven dat haar vriendje Ivar zomaar een moord kan plegen. Toch gaan er heel wat wilde verhalen de rondte over de jongen. Het is zeker geen lieverdje geweest. Toch lijkt het alsof hij blij is met zijn baan en het leven dat daar bij hoort. Waarom zou hij zoiets doen? Amy probeert het uit te zoeken. Daarbij krijgt ze hulp van een schoolvriend (die een oogje op haar heeft?) en haar bijstaat in haar onderzoek. Dan wordt bekend dat Amy naar de politie is geweest. Ze is opgeroepen als getuige, maar dat doet er dan niet zo toe. De criminelen vrezen dat Amy alles heeft verteld wat ze denkt… terwijl zij liever het mysterie zelf oplost. Hoe kan Amy de drie overvallers daar van overtuigen? En hoe steekt de vork echt in de steel? Als blijkt dat haar werkgever, de restaurantbaas Carlo er ook iets mee te maken kan hebben, is haar nieuwsgierigheid helemaal geprikkeld.


Ga direct naar Undercover op BOL.com.

Recensie over Undercover

Undercover past perfect in het rijtje novelles van Kluitman. Het is kort, bondig en razend spannend geschreven. Het verhaal is misschien een tikje fantasierijk af en toe, maar lijkt uit het leven gegrepen. Het is herkenbaar, inclusief de strubbelingen en twijfels over de liefde voor Ivar en de ‘friendzoned’ Boris. De ontknoping is bovendien verrassend, waarbij verschillende verhaallijnen naar voren komen… op een dingetje na: waarom was Ivar bij die overval?

Score: 8


Informatie

Titel: Undercover
Auteur:
Uitgever: Kluitman
Aantal pagina’s: 96
Type boek: Hardcover
Leeftijd: vanaf 10 jaar
ISBN: 9789020609639
Prijs: 8.95 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou: