logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Umami, de 5e basissmaak

Umami pasta klein

Saitaku lanceert Umami in het assortiment in de vorm van een pasta. Umami is het Japanse woord voor ‘heerlijkheid’ of ‘hartig’ en kan gebruikt worden bij veel gerechten, zoals noodles, sushi, pasta’s en zelfs op brood. Proef de 5e smaak Umami en laat je verrassen! Je kent de vijfde smaak wellicht ook als ve-tsin of mononatriumglutamaat, dat veel in de Oosterse keuken gebruikt wordt. In de vorm van een pasta, zoals deze Umami van Saitaku, is hij echter wat makkelijk te maken. De smaak is ook wat minder scherp en dominant als in de poedervorm.

Van zeewier naar smaakversterker

De Japanners wisten het al lang! In 1908 ontdekte de Japanse professor Dr. Kikunae Ikeda tijdens een onderzoek naar zeewier een bijzondere smaak. De smaak was niet te omschrijven als de bekende smaken zoet, zout, bitter of zuur. Hij ontdekte een hoge concentratie aan glutamaat, oftewel glutaminezuur, en vond dit ook terug in andere smaakvolle producten met gelijke smaakeigenschappen. Deze stof is bijvoorbeeld ook te vinden in vlees, spinazie, sojaproducten, ansjovis en parmezaanse kaas. Ikeda noemde deze 5e smaak Unami. Je kunt de smaak het beste omschrijven als hartig. En nu, ruim honderd jaar later kunnen ook wij in het Westen kennismaken met deze smaakversterker!

Saitaku Umami pasta

Geef je noodles, sushi of zalm een rijkere smaak met de Saitaku Umami pasta. Voeg een klein beetje toe aan je gerecht en je hebt gegarandeerd succes als je eens wat anders op tafel wilt zetten! De Umami pasta van Saitaku bevat o.a. tomaten concentraat, rode wijnazijn, parmezaanse kaas, zwarte olijven, ansjovis pasta, suiker, zout, knoflook, olijfolie, balsamico azijn, zonnebloemolie en citroenconcentraat.

Het complete Saitaku assortiment en Saitaku Umami pasta (90 gram, adviesprijs € 4,29) zijn verkrijgbaar bij Albert Heijn. Diverse Saitaku producten zijn ook verkrijgbaar bij Jumbo.

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.