Recensie: Uki – Wat een knoeiboel!

Uki en Konijn maken samen een mooi schilderij, maar ze hangen zelf vol verf. Zon en Wolk weten raad.

Uki is bij de meeste kinderen wel bekend van de computer-animatieserie die te zien is op Ketnet en Telekids. Het vrolijke wezentje, dat dicht bij de natuur staat, beleeft er de leukste avonturen en staat bol van de korte, kleurrijke scènes. Zo ook dit boek, dat in zijn pagina’s een avontuur vertelt van Uki en Konijn. Want wat gebeurt er als je hebt geschilderd? Dan ben je zelf vaak net zo vies of misschien nog wel viezer dan hetgeen je hebt geschilderd. En dan moet je worden schoongemaakt. Uki en zijn vriendje Konijn zitten ook onder de verf, en moeten worden schoongemaakt. Uki vraagt regen aan Wolk, maar Konijn vind dat niet fijn. Wat dan wel? Hoe krijgen ze Konijn schoon? Tja. Dat is een raadsel dat nog opgelost moet worden.

En je kind? Wat vind hij of zij fijn? Onder de douche, of toch liever in bad? En is hij graag vies? Genoeg te praten aan de hand van dit verhaaltje, dat met zijn stevige kartonnen pagina’s ook erg goed door de kleinsten zelf te lezen is. Veel tekst staat er niet op iedere pagina, waardoor ze het verhaaltje zelf in no-time zullen beheersen. Erg leuk en herkenbaar, een absolute aanrader: leuk om te lezen en over te vertellen.

Uki – Wat een knoeiboel!
Lannoo, april 2011, 16 pagina’s, hardcover.
Prijs: 6,95 euro. Leeftijd: vanaf 2 jaar. ISBN: 9789020994469

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, papablogger en hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven. Naast dit blog is hij freelance schrijver met Tekstbureau de Letterkamer.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.