logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Uitvinderszootje 2: Aquasfeer X56A

Uitvinderszootje Aquasfeer X56A Het Uitvinderszootje maakt er nog al een potje van. En uitvinders, daar zijn er nog al wat van! Zo is de vader van Sam (Samantha, maar dan afgekort) er eentje van. Professor Mingus is een goede uitvinder, die graag dingen uitvind die de mensheid ten goede komt. Andere uitvinders, zoals Neuro von Krankjorum, Isteria von Smutsigkeit en Eego von Tripper zijn juist slechte uitvinders, die graag de wereld willen veroveren. Daarvoor willen ze ook graag gebruik maken van de kennis en technieken die professor Mingus heeft uitgevonden, maar daar kunnen ze maar op één manier achter komen: door de professor Mingus te ontvoeren. En dat doen ze op een moment dat Sam samen met haar vriendje Nick alleen thuis zijn. Een heel team aan drones overvalt hen thuis. Zo komen ze er ook achter dat hun vader is ontvoerd: die was op een andere locatie, die ook is overvallen door drones. Maar wat is er gebeurd? En wie heeft Sams vader ontvoerd? Nick en Sam gaan, samen met Snuffie het konijn, op onderzoek uit. Al snel ontdekken ze dat de drie gemene uitvinders er achter zitten. Sam en Nick zijn echter niet de enige die achter de drie vreemde uitvinders aan zitten. Een ouderwetse Britse generaal is met zijn legertje onnozele Alfa’s ook op jacht naar de rare uitvinders. Maar niemand is zo goed en zo slim als Sam, die met haar jeugdige creativiteit de slimste oplossingen weet te bedenken om bij haar vader te komen. Dat alles lees je in dit vlot geschreven boek over het uitvinderszootje, met grote, blauw-zwarte prenten in de stijl van jaren-70 kinderboeken, maar dan met een rauw-cartoonesk karakter. Hoewel het een vlot leesbaar boek is, is het stiekem ook een redelijk bloederig boek: de Alfa’s van de Generaal vallen met bosjes om, en ook de drie uitvinders krijgen het tamelijk zwaar te verduren.

Informatie

Uitvinderszootje 2: Aquasfeer X56A, Luc Embrechts
Illustrator: Eric Bouwens Abimo, 160 pagina’s, hardcover. Prijs: 12,50 euro. Leeftijd: vanaf 9 jaar. ISBN: 9789462343962

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.