logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Tweestrijd, Linda Jansma

tweestrijd

Het boek gaat over Hanna, een verpleegkundige die haar loopbaan heeft opgegeven om te trouwen met de gyneacoloog Ales. Dat had ze beter niet kunnen doen, want haar leventje bestaat sindsdien uit intimidatie, begreidingen en geweld. Sonja daarentegen is ongedwongen en zelfstandig: ze is rechercheur bij de Ultrechtse politie. Ze is getrouwd met Maurice, een advocaat die leeft voor zijn werk. Als Sonja en Maurice tegenover de villa van Hanna en Axel komen wonen, raken hun levens met elkaar verstrengeld. Zeker als Hanna gaat graven in het verleden van Axel…

Het verhaal wordt vertelt vanuit Hanna en Sonja: ieder hoofdstuk wordt van standpunt gewisseld. Eerst liggen die verhaallijnen ver uit elkaar, maar die verhaallijnen gaan elkaar steeds nader raken. De vertellingen zijn persoonlijk en intiem, waardoor je al vrij snel een band krijgt met beide vrouwen. Hoe herkenbaar zijn hun nukken, tegenvallers, karaktertrekken… erg geloofwaardig! Tweestrijd is dan ook een boek dat je meteen vastgrijpt, en dat je maar tot één ding toe zet: doorlezen! De personages zijn goed uitgewerkt, met veel diepgang.

En dat is ook zeker geen straf: het verhaal lijkt wat clichématig in het begin, maar al snel merk je dat je eerste aannames volkomen onterecht waren. Keer op keer word je op het verkeerde been gezet, en wordt je regelmatig verrast door de nodige verrassende wendingen. Het is goed opgebouwd, zodat je langzaam maar zeker naar het spannende slot wordt gezogen. En als het boek dan uit is, blijkt dat ineens wel heel abrupt… Waar blijft je volgende boek, Linda?

Twestrijd, Linda Jansma
Verbum Crime, februari 2012, 316 pagina’s, paperback.
Prijs: 14,95 euro. ISBN: 9789461090171


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.