logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Twee mama’s, Francesca Pardi


9789051163179 twee mamas

Waar het boek De vriend van papa over scheiden en homoseksualiteit ging, heeft Twee mama’s een andere insteek. Het gaat namelijk over twee vrouwen die de wens hebben om een gezinnetje te stichten. Buiten het feit dat er geen vaderfiguur is, en dat de kindjes via een zaadbank gaan, blijkt er niets vreemds ten opzichte van een normaal gezin. Binnen korte tijd hebben ze vier kinderen en drie katten, en doen ze precies wat andere ouders ook doen. Maar dan met twee mama’s aan het hoofd van het gezin!

Twee mama’s heeft als nobele streven om homoseksuele relaties algemener bekend te maken. Het verhaal is dan ook eigenlijk heel normaal, en vertelt zo’n beetje hoe een compleet gezin tot stand komt. Het enige afwijkende zijn de twee vrouwen, in plaats van een vrouw en een man. In duidelijke, normale taal wordt die manier van handelen uitgelegd en verteld. Er is voor Twee mama’s een andere illustrator gekozen dan voor De vriend van papa. Deze illustrator heeft een strakke, kleurrijke stijl, dat iets kinderlijker aandoet. Het boek is dan ook iets geschikter dan De vriend van papa voor jongeren kinderen. De vriend van papa gaat namelijk ook over scheiden, wat voor veel kinderen misschien een beetje abstract is als ze er niet mee in aanraking zijn gekomen.

Twee mama’s, Francesca Pardi
De Vier Windstreken, augustus 2013, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 11,95 euro. Leeftijd: vanaf 5 jaar. ISBN: 9789051163179


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.