logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Twee handjes in de lucht, Marianne Busser en Ron Schroder

9789000329649 twee handjes in de lucht

Het geweldige duo Marianne Busser en Ron Schröder hebben al heel wat kinderboeken op hun naam staan. Wereldberoemd in de Lage Landen zijn de verhalenbundels Klap eens in je handjes en Zo varen de scheepjes voorbij. Het boek Twee handjes in de lucht vult die serie aan met een tachtigtal korte en vooral leuke verhaaltjes voor de allerkleinste luisteraars. De gedichtjes zijn kort, grappig en hebben meestal een educatieve ondertoon. Het grappige is, dat er in totaal 14 verschillende illustratoren hebben meegewerkt aan dit boek.

En dat geeft meteen een knap lastig probleem. Want hoe deel je het boek nu in? Per illustrator, op thema, of hussel je ze gewoon door elkaar? Dat is natuurlijk wel het leukste, en daar is ook voor gekozen in het boek Twee handjes in de lucht. Om de illustratoren toch genoeg eer aan te doen vind je voor in het boek een overzicht van alle illustratoren, inclusief de paginanummers waar je hun illustraties kunt terugvinden. Ook vind je daar een overzicht op paginanummer van alle versjes. Achter in het boek – erg handig – vind je een overzicht van alle terugkerende karakters. Van sommige figuren (Kaatje, Roos, Koning Alexander, De kaboutertjes, bijvoorbeeld) zijn drie gedichtjes opgenomen in het boek. Die zijn dus achterin het boek gesorteerd.

Het zal zeker even duren voor je alle gedichtjes hebt voorgelezen in dit schitterend geïllustreerde en grappige voorleesboek. Het is echt een aanwinst voor peuterspeelzalen, kleuterklassen, activiteitenbegeleiders, ouders, opvoeders… een must-have voor iedereen die iets met peuters of jonge kleuters te maken heeft!

Twee handjes in de lucht, Marianne Busser en Ron Schröder
Holkema en Warendorf, januari 2014, 128 pagina’s, hardcover.
Prijs: 19,95 euro. Leeftijd: vanaf 3 jaar. ISBN: 9789000329649


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.