logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Turbospoke Racing


turbospoke

Vroeger gingen we lekker hard crossen door de wijk. Toen kon dat ook nog, want hoewel auto’s goed waren ingeburgerd waren die toch vooral voor de werkende vaders voorbestemd. Tot vijf uur, half zes hadden wij dus zo’n beetje vrij spel op de wegen! En om die races wat extra kracht bij te zetten lieten we onze fietsen klinken als motors. Of brommers. Net hoe hard je ging. Hoe? Met een flinke postbode-elastiek om het stuur, of met een spaarkaart of oud pasje tussen de spaken. Echt degelijk was die laatste manier niet, want die kaarten scheurden nog wel eens of schoten telkens los, waardoor je weer moest stoppen en je voorsprong kwijt was. Niet handig! Tegenwoordig kunnen kinderen veel beter gebruik maken van de Turbospoke.

De Turbospoke ziet er uit als een uitlaat van een motor. Die schroef je in een handomdraai aan je fiets vast, tegenover de kettingkast. In die uitlaat (die alleen maar dient als een versterker voor het geluid) steek je een stevige kaart. Daar heb je drie verschillende varianten in, ieder met een eigen vorm en geluid. Zo maak je dus een racemotor, een crossmotor of een stoere motor van je fiets. Die kaart werkt eigenlijk hetzelfde als onze kaart vroeger: hij ratelt tegen de spaken en maakt een geluid. Maar door de vorm en het materiaal wordt dat geluid veel echter weergegeven, en dankzij het systeem van de Turbospoke blijft de kaart ook zitten! Dankzij de uitlaat wordt het geluid bovendien een stukje versterkt. Geen nood, er hoeven geen batterijen in de Turbospoke: het geluid van de kaart tegen de spaken wordt door een holle geluidskas versterkt. Puur fiets-energie, dus! Op je plaatsen? Klaar? Af!

Dankzij de Turbospoke zullen kinderen weer hernieuwde energie krijgen van het fietsen, en vol goede moed lekker gaan crossen door het park of in een rustige buurt. Nadeeltje is wel dat praten met je kind met zo’n Turbospoke niet altijd even handig is. De motorgeluiden zijn binnen vijf minuten te monteren en de kaart is in een handomdraai te plaatsen of te verwijderen. Een fietstochtje naar het dorp of de stad kan dus nagenoeg geluidloos, hoewel het ook wel handig blijkt als kinderen wat geluid maken. Ze worden immers eerder gezien door medefietsers!

Turbospoke
Prijs: 14,99 euro
er is ook een mini-variant beschikbaar voor ca. 4,99 euro.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.