Recensie: Trucks en Tractors Sjabloonboek, Alice Pearcy


Ontdek wat tractors en trucks kunnen in dit geweldige boek. Met de 12 stevige sjablonen kun je allerlei grote voertuigen tekenen.

In het boek Trucks en Tractors Sjabloonboek kunnen kinderen van alles te weten komen over de grote machines die ze soms op de weg, het bouwterrein of op de akkers zien rijden. Zo worden graafmachines, sneeuwploegen, betonmixers, rupstrectors, maaidorsmachines en nog een aantal andere machines besproken. Op iedere linkerpagina wordt een situatietekening getoond, waar een aantal van deze grote voertuigen aan het werk zijn. Er wordt vertelt wat er te zien is, en wat er gebeurt. Aan de hand van deze situatie worden dan ook de verschillende machines besproken die in deze situatie bezig zijn.

Op de rechterpagina zie je deze voertuigen wat nadrukkelijker, netjes en profil. De voertuigen zijn netjes getekend, met een leuke detaillering en felle, intense kleuren. Op deze tekening is een karton geklemd, waar een uitsparing in te zien is met de afmeting van het voertuig in kwestie. Deze kartonnen plaat kun je van de tekening afpakken, en gebruiken als sjablo0n. Als je dat sjabloon hebt gebruikt, dan is een silhouet van het voertuig het resultaat. De rest van de invulling (raampjes, knoppen, wielen, et cetera) moeten de kinderen zelf tekenen en kleuren.

Erg leuk boek voor kinderen die bijzonder geïnteresseerd zijn in voertuigen, tekenen of alles wat met grote machines te maken heeft. Let wel: een beetje tekentalent zorgt voor aanzienlijk betere resultaten!

Trucks en Tractors Sjabloonboek, Alice Pearcy
Baeckens Books, 2007, 14 pagina’s, gebonden
Prijs: 10,95 euro. Leeftijd: vanaf 4 jaar. ISBN:9780746086346

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


Reacties

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.