logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Troostpuree, Johannes van Dam


In het kleine, compacte boekje Troostpuree vertelt Johannes van Dam over zijn lievelingsgerechten. Johannes van Dam, vooral bekend vanwege het epische kookboek DeDikkeVanDam, Een mengeling tussen encyclopedie, kookboek en verzameling columns. Troostpuree is een verdunde versie van dit gigantische boek. Hierin vind je de favoriete gerechten van Johannes, natuurlijk uitgebreid voorzien van commentaar, anekdotes, tips en trucs, en waar mogelijk of noodzakelijk: een recept.

Want, vergis je niet, naast een begenadigd schrijver is Johannes van Dam boven alles een kundig kok, die de kneepjes van het vak als geen ander kent. Je hoeft hem dus ook niet wijs te maken hoe een Crème Brulee hoort te smaken, laat staan hoe je ‘m het beste maakt. Of hoe je hem eigenlijk hoort te maken. Of hoe je de perfecte gehaktbal draait, of wat de makkelijkste manier is om een hollandaisesaus te maken. Eenvoudige, eerlijke gerechten dus in het boekje Troostpuree, wat een heerlijke verademing is tussen al die hoogdravende kookboeken waar je tien winkels voor af moet voor je kunt beginnen. Een must-have voor lekkerbekken, beginnend koks en ervaren koks. Zo eenvoudig kan het ook!

Troostpuree, Johannes van Dam
Nijgh en Van Ditmar, december 2013, 96 pagina’s, hardcover.
Prijs: 10 euro. ISBN: 9789038898841


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.