Recensie: Trivial Pursuit, Familie editie


trivial-pursuit-familie-editie-triviant

Het wereldberoemde vraag- en antwoordspel is weer helemaal up to daet met eigentijdse vragen op zes verschillende gebieden, zoals geschiedenis, sport, cultuur en amusement. Deze versie heeft echter iets bijzonders: hij is er in twee niveaus, voor kinderen en volwassenen. Zo krijgt iedereen een eerlijke kans. En daarmee zijn de mogelijkheden eindeloos: laat je de kinderen tegen de volwassenen spelen, teams van volwassenen en kinderen, waarbij je steeds wisselt tussen een vraag voor volwassenen of voor kinderen, speel je enkel met de kinderkaarten… het blijft echter de vraag: wie heeft als eerste zijn disk vol met partjes, en heeft bewezen dat-ie overal iets van af weet?

Ook de vormgeving heeft zich wat aangepast aan de familie-sfeer. Hij is wat minder strak, met een aantal mogelijkheden om de felbegeerde partjes te bemachtigen. Je hoeft nu niet meer per se op een speciaal vakje terecht te komen, maar ook met de dobbelsteen kun je een snelsprong maken naar zo’n vakje. Let echter wel op dat je de kaarten uit elkaar houdt, want hoewel de kennis die gevraagd wordt niet altijd even duidelijk gescheiden is (ik ken genoeg mensen die niet weten wie de Romeinse equivalent van Zeus is, terwijl die vraag toch voor kinderen bedoeld is). Zo zijn er nog wel een aantal discutabele vragen. Maar dat doet er niet toe, de vragen zijn zo divers dat er altijd wel iets bij zit dat je weet. Daarnaast is het ook wel grappig om zo maar wat te gokken van tijd tot tijd.

Daarmee komt Trivial Pursuit helemaal terug naar de keukentafel, en kun je het ook met jongere kinderen spelen. De vragen zijn helemaal hip en bij de tijd, met actuele vragen die over een paar jaar waarschijnlijk weer hopeloos verouderd lijken… en dan wordt de minimum leeftijd vanzelf weer hoger!

Trivial Pursuit Familie Editie, Hasbro
Prijs: 30 euro. Uitgebracht . Leeftijd: vanaf 8 jaar.
Aantal spelers: 2-8. Speltijd: ongeveer 25-45 minuten

Speelgoed koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, papablogger en hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven. Naast dit blog is hij freelance schrijver met Tekstbureau de Letterkamer.


Reacties

Eén reactie op “Recensie: Trivial Pursuit, Familie editie”

  1. […] de kaart hebben gezet! Er was echter flink wat wildgroei in de varianten van Trivial Pursuit: een Familievariant is natuurlijk altijd welkom, maar ook de ‘normale’ versies begonnen toch wel af te […]

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.