logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Transformers Super Bumblebee


Transformers: Robots in Disguise is de nieuwe serie cartoons over de Autobots en de Decepticons. Daarin staat Bumblebee, die je waarschijnlijk wel kent als de gele Autobot uit de eerste Transformers-film, aan het hoofd van een team Autobots, die een groepje Decepticons achterna jaagt op aarde. Maar dat blijkt nog lang niet zo makkelijk! Met de mega Autobots kun je de tekenfilmserie in groot formaat naspelen. Deze enorme robots kun je bovendien in drie eenvoudige stappen veranderen van robot naar auto… en weer terug. Op de borst van Bumblebee vind je bovendien een ronde Autobots-knop, waardoor hij geluid maakt en zijn ogen licht geven.

Ken je trouwens de Transformers Power Charge Bumblebee en de film Bumblebee al?

Zo kun je Bumblebee en zijn team aan autobots helpen om de gemene Decepticons te vervangen. Met Transformers: Robots in Disguise 3-Step Changers ervaar je de magie die je ziet bij je favoriete Transformers figuren. Ze veranderen heel eenvoudig van voertuig naar een mooi uitziend voertuig. Een klein nadeeltje vind ik wel dat de robot-versie er wat minder stoer uitziet, ook levert hij flink in op de beweegbaarheid. Zo kun je de armen alleen draaien bij de schouder, en niet bij de elleboog. Ook de andere ledematen zijn onbeweeglijk. Dat maakt het spel zelf wat minder stoer dan bij compleet mobile actiefiguren, zoals je zou verwachten bij Transformers. De doelgroep van Transformers: Bumblebee is dan ook wat anders dan je zou verwachten.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Deze grote, degelijk uitgevoerde Autobot is dan ook bijzonder geschikt voor wat jongere kinderen, die wel naar de tekenfilm kijken maar voor wie die lastige manier van omormen van robot naar voertuig gewoon te moeilijk of te frustrerend is. En juist die doelgroep heeft nog een heel levendige fantasie, die het nagenoeg overbodig maakt om een volledig mobiele robot te hebben.

Bij de tekenfilmserie Transformers: Robots in Disguise hoort ook een gelijknamige app. Deze app levert een interactieve mobiele gaming-ervaring die de figuren uit de serie tot leven brengt en deze figuur kan daar onderdeel van worden. Scan met je smartphone of tablet het logo op de borst van Bumblebee, en je hebt hem vrijgespeeld in de game!

Informatie

Transformers: Robots in Disguise Bumblebee, Hasbro
Prijs: 64,99 euro

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.