logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Ga met je Transformers Power Surge robot de strijd aan tegen het kwaad


transformers-power-surge

De laatste tijd valt het ons echt op; speelgoed van vroeger komt steeds meer terug. En dat is echt super gaaf voor ons, ouders! En natuurlijk ook voor jou, want laten we eerlijk zijn: zo slecht hadden wij oudjes het vroeger niet, wat we ook zeggen op het moment dat je van beeldscherm naar beeldscherm struint. Naast bijvoorbeeld de Teenage Mutant Ninja Turtles, Pokémon en Trolls zijn er ook de Transformers die stammen uit de Gouden Eeuw waarin je ouders hebben geleefd.

Cooler

Ik moet wel toegeven dat de stijl een stukje veranderd is door de jaren heen, hoe subtiel ook. Dat kan ook niet anders, smaken veranderen nu eenmaal. In de Middeleeuwen bouwden ze ook andere huizen dan nu. Dus, dat. De tekenfilmseries zijn stoerder, feller en gaver vormgegeven, wat natuurlijk ook zijn uitwerking heeft op het speelgoed. En op dat gebied heeft de techniek ook niet stilgestaan, nieuwe technische snufjes maken meer dingen mogelijk.

Power Surge

Wat dacht je bijvoorbeeld van de nieuwe Power Surge Transformers? Naast een stoere Optimus Prime kun je ook kiezen uit de knalgele Transformers Power Surge Bumblebee en de rode Sideswipe variant. De transformers zelf bestaan uit de variant die snel in- en uit elkaar te vormen is. Bumblebee is in slechts drie stappen van robot naar auto om te vormen, en andersom. Dat was wel een stukje anders, vroeger. Toen waren het bijna Rubiks kubussen, zo moeilijk waren ze te transformeren. Hoewel dat ook zeker erg cool was. Nu zijn ze ook geschikt voor jongeren kinderen, vanaf vijf jaar zijn ze om te vormen. Nieuw bij de Power Surge Transformers zijn de Mini-Con Weaponizer robots. Kleine robots die in twee dingen kunnen veranderen: een borstschild, waarmee je Transformer nieuwe krachten krijgt, of een stoer wapen, dat zelfs kan vliegen. De Mini-Con Weaponizers klappen in een enkele zet in en uit elkaar, zo eenvoudig gaat het nu eenmaal. Klik je de Weaponizer vast op je Transformer Power Surge Bumblebee, dan heb je toegang tot echte Transformer-geluiden en stemfragmenten. Cool, dat zeker! Minpuntje voor de oudere kinderen is de wat eenvoudige vormgeving van deze forse robot. Dat had cooler gekund.

Informatie

Informatie

Transformers Power Surge Bumblebe, Hasbro
Meer weten?
Prijs: 50 euro.

Recensie over Transformers Power Surge Bumblebee

Coole effecten, maar de robot ziet er wat simpel uit voor oudere kinderen.

Score: 7


Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.