Recensie: Transformers Cyberverse, Hasbro

Transformers hebben een ware comeback gemaakt. Waar het speelgoed een paar decennia geleden natuurlijk al helemaal hip was, bekend gemaakt door de verslavende (en een van de weinig leuke) tekenfilmseries, hebben de films ervoor gezorgd dat ze weer helemaal terug op de aardbol (en in de winkelschappen) zijn gekomen. Voor de jongste fans (bekend gemaakt door papa of mama) zijn er de Transformers Cyberverse robots. Relatief kleine robotjes, die in een aantal stappen om te vormen zijn tot robots of auto’s. Ontzettend leuk en veelzijdig om mee te spelen natuurlijk, je hebt zo zowel een auto als een action figure ter beschikking. De robots hebben overigens niet te beschikking over een wapen of iets dergelijks.

Het in- en uitklappen gaat overigens niet altijd zo eenvoudig als de verpakking doet blijken. Wij morgen de Cyberverse 1 uitproberen: de meest eenvoudige versie beschikbaar. Deze is in een viertal tuidelijke stappen volledig in- en uit elkaar te vouwen. Het inklappen gaat echter nog wat lastiger dan je zou verwachten: de beentjes moeten bijvoorbeeld tegen elkaar aan worden geklikt, wat nog knap secuur komt. Ook het inklappen van de armpjes is niet zo eenvoudig, omdat deze op een best secure stand gezet moet worden. Daarentegen is de kindergeest wel wat gewend, en zijn diens handen natuurlijk wat kleiner en fijner. Hierdoor is het voor kinderen eenvoudiger dan voor volwassenen te bedienen. Zelfs mijn driejarige zoon bleek er best behendig in te zijn, ware het niet dat de robot zo nu en dan een arm of been verloor. Geen probleem, deze is eenvoudig terug te klikken, waarna het spelen gewoon weer verder kan. Een beetje proppen en secuur te werk gaan is dus geboden, maar het is wel degelijk en bestand tegen de kinderhandjes. Vanwege de kleine onderdelen die los kunnen laten is het echter minder geschikt voor kinderen die speelgoed zo nu en dan in hun mond steken, of kinderen die niet genoeg geduld kunnen opbrengen om heel secuur te werk te gaan. Daarentegen is het echt een trip down memory lane met dit speelgoed, en is hun vader in ieder geval helemaal verliefd op het speelgoed. Nu maar wachten tot de jongens groot genoeg zijn om de films mee te kijken, aan dat grafisch geweld wil ik ze nu zeker nog niet blootstellen, maar dan… kunnen we weer gaan sparen!

Transformers Cyberverse
Hasbro. Leeftijd: vanaf 5 jaar. Prijs: 6,99 euro

Dit speelgoed bij: Hasbro
Meer Transformers producten vind je op: BOL.com

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, papablogger en hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven. Naast dit blog is hij freelance schrijver met Tekstbureau de Letterkamer.


Reacties

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.