logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Tower Heist, Universal pictures

Tower Heist draait om een flatgebouw, waar de rijken der aarde vertoeven, en gebruik mogen maken van alle denkbare diensten die het personeel hen kan bieden. Zo kunnen ze lekker leven in luxe, omringd met mensen die hen daar iedere dag aan herinneren. Klinkt leuk, toch? De medewerkers maken op hun beurt weer gebruik van deze luxe en weelde om zich gewoon wat beter de voelen.

Totdat de manager van de ‘flat’ bekent dat hij het pensioengeld van zijn medewerkers heeft toevertrouwd aan één van de bewoners, een groot beurshandelaar. Een handelaar, die zijn zaakjes iets te lucratief belegde. Een oplichter dus, en de reden dat alle medewerkers kunnen fluiten naar hun gespaarde geld! Door allerlei verwikkelingen komt deze manager (gespeeld door Ben Stiller) op straat te staan. Hij laat het daar echter niet bij zitten, en besluit wraak te nemen. Zijn grootste problemen bestaan uit het verzamelen van een capabel team, en het sterke toeziend oog van een FBI-agente, die haar oogje op hem heeft laten vallen…

In deze ontzettend leuke film is een flink blik rasacteurs opengetrokken: Ben Stiller en Eddie Murphy zijn natuurlijk bij iedereen bekend, maar ken je Casey Afflect en Matthew Broderick nog? Oudgedienden, die hun streken nog niet verleerd zijn! Het budget was daarbij nog lang niet op, de film zit dan ook prima in elkaar. Er zit een goede opbouw in, hoewel er soms wel wat tussenweggetjes worden genomen en wat delen snel worden behandeld, maar ook de omgevingen en de flat zelf zien er uitstekend uit. Een lekkere film, vol eenvoudige humor. Super voor een avondje vermaak zonder al te veel hersenbrekens.

Bijzonder leuk op blu-ray: de Pcket-blu functie, waarbij je een tablet kunt gebruiken als tweede scherm: dit scherm wordt tijdens de film gebruikt voor extra informatie en leuke extraatjes. Laat je lekker verrassen!

Woter Heist, Universal Pictures

Tijdsduur: 100 minuten, Avonturenfilm.
Verkrijgbaar op: DVD (ca. 18 euro), Blu-ray (ca. 22 euro)

Deze film bij: BOL.com

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.