logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Toverdruppels, Nathalie Slosse


toverdruppels

Snuiter is verdrietig, want zijn vriend Grote Boom is ziek. Als hij begint te huilen, verschijnt de Tranenfee. Zij vangt zijn tranen op in een flesje.  In haar tas zitten nog meer flesjes, voor de andere dieren in het bos. Want als je huilt omdat je van binnen pijn hebt, komen er toverdruppels. En daar kan de Tranenfee iets heel bijzonders mee. Maar alvorens Snuiter dát ontdekt, heeft hij veel vriendjes een zachte schouder geboden om op uit te huilen. Want met een vriend in de buurt, luchten tranen op en is er daarna weer ruimte voor plezier!

Toverdruppels is een boekje over verdriet, vriendschap, troost en zorgen voor elkaar. En dat alles verpakt in de wereld van de Tranenfee, die je eigenlijk nooit ziet± het is heel bijzonder dat Snuiter de Tranenfee ziet. Als de fee Snuiter de opdracht geeft om een aantal flesjes te vullen, ontdekt hij niet alleen dat hij niet de enige is die verdriet heeft, maar ook dat veel dieren om andere redenen verdrietig kunnen zijn. Hijzelf was verdrietig omdat de Grote Boom ziek is, maar bijvoorbeeld vleermuis is verdrietig omdat hij altijd ´s nachts wakker is, en nooit kan spelen met de andere dieren!

Het boek Toverdruppels is een mooi boek, met prachtige tekeningen in felgekleurd waterverf. Het is een vertederend verhaal, waarbij het zeker in te voelen is kleuters. Met de schatkist vol spelletjes en knutselopdrachtjes van de Tranenfee, achter in het boek, hoeft niemand nog bang te zijn voor kinderverdriet en tranen. Voor je het weet wordt er weer gelachen.

Toverdruppels, Nathalie Slosse
Abimo, augustus 2012, 40 pagina’s, hardcover.
Prijs: 12,95 euro. Leeftijd: vanaf 4 jaar. ISBN: 9789059328761


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.