logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Tosti’s, Machteld Smid


tosti'sHet boekje tosti’s zul je niet kunnen lezen zonder alvast te bedenken hoe oud het brood is dat op dit moment in de broodla ligt. Dat beloof ik je. De smaakvolle close-up foto’s van de doorgesneden gegrilde boterhammen zullen je bovendien doen watertanden. Ook dat kan ik je garanderen. Dit boek is namelijk bijna een ode aan de tosti te noemen: een mooie verzameling recepten en variaties op de alom bekende tosti ham kaas.

Variaties

In de 76 pagina’s die dit boekje telt kom je een mooi aantal variaties steken op de tosti. Daarbij hoef je niet alleen te denken aan variaties die tussen de twee sneetjes brood legt, maar er zijn ook een aantal smaakvolle tips om te bakken of te grillen met ander brood. Daarbij kun je denken aan bijvoorbeeld een triangelbroodje of een uitgeholde Italiaanse bol. Als ik heel kritisch en kneuterig ben, kan kan ik dat natuurlijk niet onder de categorie tosti’s scharen! Toch zijn het welkome suggesties, die zeker op mijn tedoenlijstje komen.

Toegankelijk

Het fijnste van het boekje tosti’s is wel dat de gerechten meer dan toegankelijk zijn. De ingrediënten zijn in iedere supermarkt te verkrijgen en ook na het bereiden van de betreffende tosti nog gewoon verder op te eten. Dat maakt het boekje stiekem best wel bijzonder. Aan de ene kant is het niet heel bijzonder of culinair hoogstaand te noemen, aan de andere kant is het wel haalbaar voor een snelle lunch en origineel genoeg om verrassend uit de hoek te komen.

Conclusie over Tosti’s

Dit kleine vierkantekopboekje is echt een boekje dat je in de brood laat moet bewaren. Kom je eens een paar oudbakken sneeën brood tegen, dan heb je een mooi aantal alternatieven om het toch te kunnen gebruiken. En kijk eens naar de verschillende recepten kan ik me ook heel goed voorstellen dat je een aantal sneeën brood expres uitlaat worden. Of gewoon verse sneeuw opoffert aan het goede doel: de tosti.
Door:
Score: Tosti’s krijgt 8 van de 10 punten.

Informatie

Tosti’s,
Uitgeverij Karakter, 96 pagina’s, hardcover.
ISBN: 9789045212135. Prijs: 9.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.