logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Topford in Hollywood sferen, Thea Stilton

Topford in Hollywood sferen Op Topford, de school waar de Thea Sisters naartoe gaan, gebeurt in Topford in Hollywood sferen iets heel bijzonders: de school vormt de achtergrond voor een echte film! Het gebouw waarin de school gevestigd is, dat op het walviseiland staat, lijkt het perfecte decor te zijn voor de nieuwe film van de mega populaire acteurs Dylan Macmillan en Kiki Spark. De twee acteurs spelen al in een paar andere romantische fantasyfilms, en dit zou dus het vervolg daarop worden. Uiteraard sluiten de vijf studentes waar het in de Thea sisters om draait al snel vriendschap met de twee acteurs. Daarbij blijkt Kiki de meest toegankelijke te zijn (zij is bovendien wel toe aan een normaal leven, en sluit zich dan maar wat graag aan bij het reguliere studentenleven). Dylan daarentegen is behoorlijk verlegen en maakt veel minder contact. Heel erg jammer, zeker wanneer Connie laat blijken dat ze de zwijgzame acteur wel ziet zitten. Ze probeert een paar keer toenadering te zoeken, maar telkens reageert Dylan op zo’n vreemde manier dat kon hij denkt dat Dylan een beetje een verwaande kwast is! Colette heeft echter al vrij snel door hoe de vork in de steel zit en besluit het tweetal een handje te helpen. Dat is trouwens niet het enige waar mee de Thea sisters anderen helpen: op het moment dat de aartsrivale van Colette, Vanilla, haar auditie verprutst waarmee ze een bijrol in de film kan verdienen, steekt Colette het ook hier de helpende hand toe om Vanilla een nieuwe kans te bezorgen. En dat is natuurlijk niet het enige waar het hier om draait in dit boek: de andere vier Thea sisters kunnen hun hart ophalen bij alle nieuwe dingen die ze zien en horen op de filmset. In dit boek lees je dan stiekem ook best veel over hoe het eraan toe gaat op een filmset. Razend interessant, en leuk om te lezen bovendien! De tekst is (zoals je gewend bent van de boeken van Thea Stilton en die van Geronimo Stilton) voorzien van verschillende soorten en kleuren letters, die wat extra nadruk leggen op de betekenis van de zinnen. Daardoor zijn de boeken van broer en zus Stilton bij uitstek geschikt voor kinderen die moeite hebben met lezen. Als extra ondersteuning kunnen zij bovendien kijken naar de vele coole tekeningen waarmee het boek is geïllustreerd.

Informatie

Topford in Hollywood sferen, Thea Stilton
Illustrator: Chiara Balleelo en Francesco Castelli De Wakkere Muis, 117 pagina’s, paperback. Prijs: 7,50 euro. Leeftijd: vanaf 7 jaar. ISBN: 9789085923053

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.