logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: TomTom Spark 3 Cardio


tomtom spark 3Fitnesshorloges zijn helemaal hip en hot. Dat is een positieve trend, want helaas is ons dagelijkse leventje niet bepaald gezond. We zitten de hele dag, bewegen na het werk te weinig en houden er maar wat veel lakse gewoontes op na. Mensen weten bovendien niet hoe ze moeten trainen. Op de fiets, lopende band, hardlopend of in de sportschool: wanneer ben je goed bezig, wanneer moet je een tandje bijzetten? De TomTom Spark 3 Cardio helpt je graag.

Basisfunctie

Waar je een horloge om draagt, is natuurlijk om de tijd op te kunnen aflezen. Het kleine lcd-scherm volstaat daar prima voor: met grote letters zie je de tijd, in het klein de datum. Prima. Daarnaast heb je de mogelijkheid om alarmen in te stellen, wat natuurlijk bijzonder prettig en praktisch is. Helaas is er geen mogelijkheid om het horloge met je telefoon te koppelen, zodat je een melding krijgt als je bijvoorbeeld gebeld wordt of een berichtje krijgt. Wel houdt deze activity tracker je gezette stappen bij. Aan de hand daarvan wordt je aantal gebruikte calorieën weergegeven, maar ook het aantal kilometers dat je aflegt. Daarnaast beschikt de Spark 3 Cardio over een hartslagmeter aan de achterkant van het toestel. En daar begint de sporttracker!

Sportief

Als je gaat sporten, zal dit horloge dat zelf kunnen waarnemen. Fietsen, hardlopen, zwemmen, in de sportschool: overal kun je met dit horloge terecht. Het is schokbestendig en waterdicht: een goede combinatie. Als je in de buitenlucht fietst of loopt, kun je bovendien gebruik maken van de ingebouwde gps-module. Die houdt precies bij waar je bent geweest, zodat je dat op de computer achteraf kunt bekijken. Die routes kun je bovendien gebruiken om nog een keer te lopen, zodat je heel concreet je prestaties kunt controleren en verbeteren. Ook kun je vooraf een route aanmaken en uploaden naar je horloge, zodat je af en toe kunt wisselen van pad. Handig is de functie om terug te keren naar je beginpunt. Je hoeft dus nooit bang te zijn om te verdwalen.

Trainen

Wat echt geweldig is, is de mogelijkheid om trainingsschema’s te gebruiken. Zo kun je een intervaltijd instellen en krijg je auditieve commentaren van je horloge, gebaseerd op tijd, afstand en hartslag. Een trouw trainingsmaatje dus, waar je zeker mee vooruit kunt om je prestaties snel te verbeteren. Daarbij beschikt de Spark over 3 GB intern geheugen. Daar kun je muziek op zetten en afspelen via een bluetooth verbinding. Je kunt dus echt zonder telefoon op pad, zonder in te boeten op de mogelijkheid om muziek te luisteren. In de sportschool is de Spark 3 Cardio dus ook erg praktisch. Je hebt altijd muziek bij de hand (prettig) en ook de hartslagmeter is hier bijzonder fijn. Handig is de mogelijkheid om de hartslag in te laten delen in verschillende groepen, van rust naar vetverbranding, conditie tot het extreme Sprint.

Conclusie over TomTom Spark 3 Cardio

Dit sporthorloge ziet er niet alleen stoer en sportief uit, maar is ook nog eens ontzettend praktisch. Je kunt er alle activiteiten van die dag bijhouden, maar ook je sportactiviteiten: of dat nu hardlopen, wielrennen of sporten in de sportschool betreft. Zo kun je van je dagelijkse ritje naar het werk al een heuse work-out maken door een race aan te gaan met jezelf. Als je dan nog niet groeit in je conditie? Door: Score: TomTom Spark 3 Cardio krijgt 8 van de 10 punten.

Informatie

Spark 3 Cardio, TomTom Klik hier voor de Prijs: 199 euro euro.


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.