logo-liggend-wit-donkerblauw

Recensie: Tomorrow when the war began, Splendid film

Acht studenten reizen voor enkele dagen naar een afgelegen gebied en gaan kamperen midden in de Australische natuur en beleven wat wilde feestjes ter plekke. Als tijdens een nacht gevechtsvliegtuigen agressief en laag over hen heen vliegen, beseffen ze nog niet dat hun leven voor altijd is veranderd. Als ze terugkeren en merken dat hun huizen verlaten zijn, dringt het tot ze door dat er zonder enig signaal vooraf een oorlog is uitgebroken. De paniek slaat bij hen toe. Ze zijn volledig op zichzelf aangewezen en moeten vechten om te overleven. Ze stellen zichzelf de vraag: moeten we ons verschuilen en op de bevrijding door het leger wachten, of onze eigen familie en geliefden redden en de vijandelijke invasie trotseren? Wat zou jij doen?

Tomorrow when the war began is een verfilming van de gelijknamige boekenreeks. Een superspannende verfilming, waar kosten noch moeite zijn gespaard om een spektakel te maken waar mogelijk, en om genoeg spanning en actie in te bouwen om je geen seconde te laten vervelen. (oké, toegegeven, tot op het moment waarop de wietroker zijn ellenlange verhaal doet, maar dan zie je ook de gehele cast indutten, dus dat hoort). Het gezelschap, dat bestaat uit echt totaal verschillende karakters, is door de hele oorlog op elkaar aangewezen – of ze dat nu leuk vinden of niet. Gelukkig is de Australische gemeenschap wat hechter dan de onze, ze weten wat ze aan elkaar hebben en doen niet zo moeilijk over een verschilletje hier en daar. Het samenwerken en samen overleven gaat ze dan ook bijzonder gemakkelijk af, hoewel ieder daar op zijn eigen manier mee omgaat: de een wordt volwassen, de ander laat haar principes varen, of wordt een ware Rambo. Er wordt goed verfilmd hoe de jongeren onderling met elkaar omgaan: de conflicten, onzekerheden, hoe ze naar elkaar toegroeien of verder van elkaar af gaan staan: Tomorrow when the war began is een fantastische actiefilm, die de menselijke kant zeker niet schuwt.

Tomorrow when the war began, Splendid film

Tijdsduur: 100 minuten, Avonturenfilm.
Verkrijgbaar op: DVD (ca. 17 euro), Blu-ray (ca. 20 euro)

Deze film bij: BOL.com

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.