logo-liggend-wit-donkerblauw

Recensie: Tom Groot: is dat even mazzel, Liz Pichon

tom groot is dat even mazzel Tom Groot is een heel normale jongen. Hij zit op school, zit in en band, tekent graag en is heel erg snel afgeleid. Oh ja: en hij houdt een soort dagboek bij waarin hij vertelt over zijn dagelijkse beslommeringen (uiteraard met heel, heel erg veel tekeningen en doodles!). Het boek Tom Groot: is dat even mazzel is inmiddels het zevende dagboek dat Tom heeft geschreven. Als je vraagt waar over het boek precies gaat, is dat een knap lastige vraag. Want zoals ik al vertelde: Tom is nogal snel afgeleid. Zo lees je in het boek dat hij heel erg graag een hond zou hebben, een terugkerende ergernis die we in de afgelopen zes boeken ook al hebben mogen meebeleven, maar niet mag hebben om dat zijn zus Delia er allergisch voor zou zijn. Niet dat Tom dat gelooft, maar als dat de reden is waarop zijn ouders geen hond kopen houdt het al vrij snel op. Natuurlijk gaat het boek ook over de vele tekeningen die toch maakt. In het deel Is dat even mazzel heeft Tom een nieuwe manier gevonden om Doodle’s te tekenen: met een touwtje! In het boek zie je dan ook ontzettend veel tekeningen die met een touwtje zijn gemaakt. Heel erg leuk en origineel, en je hebt er bovendien niet eens papier bij nodig! Bijkomend voordeel is: wordt je gesnapt dan pak je touwtje op het is je Doodle weg. Super handig dus! Daarnaast proberen zijn ouders ook een goede indruk te maken op hun nieuwe buren, die heel erg ‘verantwoord’ bezig zijn. Zijn ouders grijpen die manier van opvoeden in ieder geval met beide handen aan om toch zo ver mogelijk van de televisie weg te houden. Ja, zelfs van zijn favoriete programma: de maffe fruithap! Het belangrijkste in dit boek is misschien wel de muziekwedstrijd en Tom en zijn band (Dude3) gaan meedoen. Ze hebben natuurlijk ontzettend hard getraind, en denken dat ze de aller-, allerbeste ter wereld zijn, maar als het moment nadert wordt het toch wel heel erg spannend. Zullen ze wel goed genoeg zijn? Dat alles en nog veel, veel meer lees je in dit chaotische en vooral grappige boek dat Tom Groot geschreven heeft. Leuk zijnde metertjes waarop hij onder andere meet hoe grappig, vervelens, saai, mazzelig iets is. Herkenbaar zal het op sommige momenten zeker zijn, misschien zelfs wel een beetje confronterend af en toe, maar ik weet zeker dat je het grootste deel van de tijd in een deuk zult liggen.

Informatie

Tom Groot 7: is dat even mazzel, Liz Pichon
Illustrator: Liz Pichon Gottmer, 256 pagina’s, paperback. Prijs: 15,95 euro. Leeftijd: vanaf 9 jaar. ISBN: 9789025759636

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.