logo-liggend-wit-donkerblauw

Recensie: Tom Groot: Doe het lekker zelf! doeboek

tom groot doe het lekker zelf doeboek Een paar jaar geleden kwam er een bijzonder boek op de markt: “het leven van een loser“. Dit boek is niet zomaar een boek, maar een zogeheten graphic novel. Een boek waar in tekst en afbeeldingen bijna naadloos in elkaar overlopen. Een boek dat er zo’n beetje uitziet als een heel persoonlijk dagboek. Een boek zoals Tom Groot dat zou kunnen schrijven: want ook hij heeft inmiddels zeven heel succesvolle boeken in de boekhandel staan, waarin je kunt lezen over zijn hilarische avonturen, en kunt genieten van zijn grappige en chaotische tekeningen en krabbeltjes. Daarmee is Tom Groot waren inspiratie voor heel wat kinderen (waarschijnlijk tot grote ergernis van even zoveel leraren). In het doe boek Tom Groot: Doe het lekker zelf! kun je laten zien hoe erg jij lijkt op de grote Tom Groot. In het boek doe het lekker zelf! Vind je ontzettend veel leuke dingen om te doen, uiteraard geheel in de chaotische stijl van Tom Groot. Zo vind je pagina’s waarop je lekker doodles kunt tekenen, kun je het grote Tom Groot ster-leerling- bordspel spelen, leer je hoe je tekeningen maakt met een geroosterde boterham of in een verse banaan, kom je allerlei puzzels en knutselideeën tegen, lees je nieuwe avonturen van Tom zelf, en kom je nog veel meer leuke en grappige activiteiten tegen. Volgens Ton is dit het meest nuttige boek dat je maar kunt kopen. Om verschillende redenen: het zit bomvol leuke dingen om te lezen en te doen, wat handig is als je op zoek bent naar afleiding of als je geen zin hebt in:
  1. Quality Time doorbrengen met humeurige zussen
  2. Saai huiswerk doen
  3. Je kamer opruimen
Het Doe het lekker zelf! Doeboek is leuk, grappig en afwisselend. Het grote nadeel van het boek is dat de verschillende opdrachten (en dan bedoel ik vooral de puzzels en spelletjes) behoorlijk simpel zijn. Het leuke aan het boek is dat je wel vooral gemotiveerd wordt om overal waar je maar bent kleinere tekeningetjes te maken. En daar is Tom natuurlijk een echte kei in: die kan je beter helpen met de kleine figuurtjes dan hij? Dus ook al heb je het boek volgekleurd en gekrabbeld, dan staat de wereld voor je ter beschikking.

Informatie

Tom Groot doeboek: Doe het lekker zelf! Liz Pichon Gottmer, 64 pagina’s, paperback. Prijs: 8,95 euro. Leeftijd: vanaf 9 jaar. ISBN: 9789025760663

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.