logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Tom Clancy Ghost Recon Wildlands (18+)


ghost recon wildlandsDe Ghost Recon-serie heeft inmiddels een flinke schare fans. Waar je eerst aan de slag kon met high-tech wapens in Advanced Warfighter, ga je in Tom Clancy’s Ghost Recon: Wildlands het Wilde Zuiden in: de verlaten landschappen tussen Mexico City en Bolivia. Waar drugs en geweld aan de orde van de dag zijn, en discissies vaak gesloten worden met een flink arsenaal aan kogels. En daar mag jij de bad-ass soldaat gaan uithangen!

Open wereld

Wat Ghost Recon Wildlands zo indrukwekkend maakt, is de grootse open wereld waarin je mag rondrennen. Een wereld die bovendien vol staat met goodies! Voertuigen vind je op iedere hoek van de straat, vaak zelfs gewoon langs de weg, maar ook kisten vol nuttig upgrademateriaal kom je te pas en te onpas tegen. Verken die werelden dus goed, je zult er alleen maar sterker door worden. Daarbij zul je regelmatig vijandige troepen tegenkomen, die je simpelweg moet neermaaien. Niets meer, niets minder. Daarna spring je weer in je voertuig om met een arcade-stijl dodemansrit naar je volgende ontdekkingsplek te racen.

Knallen

Tom Clancy Ghost Recon Wildlands is een game die eenzelfde vormgeving/stijl heeft als bijvoorbeeld CoD, maar dan een veel hoger arcade-gehalte heeft. Lekker knallen dus, dat is het devies. De missies zijn meestal niet heel erg moeilijk om te doorgronden, en als je alleen speelt zijn je kameraden er altijd om je rugdekking te geven. Min of meer. Naast de hoofdmissies zijn er ontzettend veel extra missies die je kunt gebruiken om je gear te upgraden en grondstoffen te verzamelen. Met een spectaculaire verhaallijn – die een tikje over the top is, wat humor en vooral een grote verzameling wapens en gadgets. Ontdek eerst je omgeving met een drone of verrekijker en duik vol in de actie, voorbereid en wel.

Uitdaging

Ghost Recon Wildlands lijkt niet veel verder te komen dan de rambo-achtige acties in de Zuid-Amerikaanse wildernis. Er komt weinig tactiek kijken bij de vele gevechten. Je zult bovendien meer in voertuigen zitten en over smalle bergweggetjes racen dan dat je tot actie overgaat. Je vijanden zijn in die situaties ook niet bepaald de grootste lichten: vaak letten ze niet goed op of rennen ze vol de actie in, waarbij je ze eenvoudig kunt neerhalen.

Conclusie over Tom Clancy Ghost Recon Wildlands

Tom Clancy Ghost Recon Wildlands is een nieuw soort fps: een arcadeversie van de professionelere shooters als CoD, in een schitterend vormgegeven open wereld met meer dan genoeg zij-missies en geheimen om te ontdekken. Neem het leven niet zo serieus, race naar Bolivia en neem het op tegen hordes brute bad guys. Op welke manier dan ook, ter land, ter zee of vanuit de lucht. Door: Score: Tom Clancy Ghost Recon Wildlands krijgt 4 van de 5 punten.

Game info

Ubisoft
XBOX One, FPS. Prijs: 60 euro.

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.