logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: To Do Hero: Tuinplanner

Het is niet altijd makkelijk om alles in de gaten te houden. Zeker nu we vaak met twee personen werken, een sociaal leven onderhouden en er zoveel te zien en te beleven valt, is een beetje structuur wel prettig. Zo vergeet je niet om die wekelijkse, maandelijkse en jaarlijkse terugkerende taken aan te pakken! To Do Hero heeft daarom een aantal praktische takenkalenders op de markt gebracht, waarvan wij er twee mogen beoordelen. Lees hier onze recensie over de To Do Hero: Schoonmaakplanner… of ga verder met de Tuinplanner!

Takenkalenders in zicht

Om de taken niet te vergeten, is het belangrijk om ze goed in beeld te houden. Daar zijn deze planners ook op ingericht. Je kunt de kaften aan voor- en achterzijde naar elkaar toevouwen, zodat er een driehoek ontstaat. Zo kun je de kalender praktisch rechtop zetten. Door de ringband als rug kun je de pagina’s dan ook goed openslaan en in beeld houden.

Tuinplanner

De Tuinplanner heeft een heel specifiek onderdeel van je huis op het oog: je tuin! Die gaat overigens wat verder dan alleen de struiken, bloemperken en je grasmat: ook je terras wordt meegenomen in de onderhoudsplanning. De Tuinplanner begint met een praktisch overzicht van alle hulpmiddelen en gereedschappen die in je tuin aanwezig zouden moeten zijn, maar ook een kleine slag om de arm: het zijn richtlijnen die hier staan. Heb je een keer een lange, koude winter of juist een warme, dan komt het hele schema een stukje naar voor of naar achter.

Door het jaar heen

De planner bestaat uit drie delen. In het eerste deel neemt je mee door het jaar en vertelt je per maand wat je kunt zaaien, oogsten of snoeien. Je leest hoe jij je siertuin het beste op orde kunt houden en hoe je moestuin de beste opbrengst garandeert. Een goede planning en voorbereiding is daarbij essentieel, en dat is precies wat je hier krijgt aangereikt. Zo weet je wat je per maand kunt doen om optimaal te genieten van al je inspanningen. Daarin wordt onderscheid gemaakt tussen siertuin, moestuin en je terras/balkon. De tips zijn overigens vrij algemeen, als het snoeien van bepaalde planten, onkruid wieden, bewateren en de planten schoon houden van dorre bladeren en vervuiling.

Maandoverzicht

Het tweede deel bestaat uit een aantal maandoverzichten, waarin je per week kunt aangeven wat je gedaan wil hebben. Daarachter kun je de betreffende ‘hero’ vermelden die de klus zou moeten klaren, die hem vervolgens ook kan afvinken. Het betreft telkens vier weekschema’s, waarbij je zelf even moet denken wat er moet gebeuren als een maand halverwege de week begint.

Lijstjes en overzichten

Het derde deel is het deel van de lijstjes en overzichtjes. Hier kun je jouw tuin intekenen of juist een nieuwe ontwerpen, Taken intekenen per maand (gras maaien, grond bemesten, dat soort dingen), zodat je een overzicht hebt van de drukke en minder drukke maanden, een eigen zaaikalender en taken die je in aanloop van je vakantie moet uitvoeren. Zelfs een boodschappenlijstje voor planten die je graag in je tuin wil zien mag niet ontbreken! Een leuke aanvulling, maar niet altijd even praktisch in mijn ogen. Sommige lijstjes zijn namelijk wat dubbelop. Toch is het goed om overzicht te bewaren in je planning.

Score: 7

Auteur: To Do Hero
Uitgever: Lannoo, 96 pagina’s, Hardcover.
ISBN: 8789401496575. Prijs: 18.99 euro.

Ga direct naar Tuinplanner op BOL.com.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.