Recensie: Tjiezi, Uniekaas


Tjiezi is een persoonlijkheid vol humor, grappen en grollen. Beetje boefig…, “kleine” grote mond, energiek en sportief. Deze persoonlijkheid staat symbool voor hetgeen Uniekaas voor ogen heeft voor hun Tjiezi producten. Tjiezi staat voor gezonde en verantwoorde voeding voor bijvoorbeeld op de boterham, als snack in de schooltas of lekker als tussendoortje.

Kinderen in de groei hebben calcium nodig. De Tjiezi producten bevatten belangrijke bouwstenen zoals vitamine D en calcium, zijn 100% natuurlijk en bevatten geen conserveermiddelen of ongezonde smeltzouten. De Tjiezi producten zorgen ervoor dat kinderen in de groei op een verantwoorde en gezonde wijze toch hun belangrijke bouwstenen binnen krijgen.

Tjiezi biedt een productrange met kidskaas producten variërend van Tjiezi Jong Belegen kaasplakken, Tjiezi Pizza 30+ kaasplakken, Tjiezi Mozzarella Strings, Tjiezi Mozzarella Duo Strings en Tjiezi Dippers. Hierbij zijn de Strings en Dippers eerder geschikt voor een snackmoment, en de kaasplakken voor op de boterham.

Jammer genoeg zijn de Mozzarella Strings wat wrang van smaak: we hebben de door ons geteste samples verdeeld onder een aantal kinderen, maar het mocht slechts een enkeling iets bekoren. Door de zachte structuur waren ze bovendien wat matig uit elkaar te rafelen, wat kinderen wel kenden van een ander merk. Wijzelf konden deze licht-bittere smaak onderstrepen. De Duo-String heeft overigens eenzelfde smaak, hier zijn enkel (natuurlijke) kleurstoffen toegevoegd voor een extra effect.

De Tjiezi dippers bestaan uit kleine kuijpes, gevuld met een soort geitenkaas, met daarnaast een aantal soepstengels. Deze vielen duidelijk beter in de smaak. Tip is wel om de kuipjes enige tijd uit de koelkast te hebben voor gebruik, de kaas is dan een stuk vloeibaarder en blijft beter op de stengels kleven. Helaas waren de stengels wat aan de dikke kant, of was er te veel kaas geleverd, net vanuit welke kant je het wilt bekijken. Feit is dat we telkens met een overschot kaas bleven zitten, zodat je zelf een pak soepstengels mag opentrekken. Echt een nadeel is dat natuurlijk niet te noemen, maar wellicht dat dunnere stengels een oplossingen zouden bieden.

De (30+) kaasplakken zijn zoals je kunt verwachten: lekkere, zachte kaas, in handige gesneden formaten. Toegevoegde waarde heeft de pizzakaas, waardoor wat pizzakruiden zijn geroerd. Of je hiervan houdt is natuurlijk helemaal afhankelijk van je eigen smaak: hier waren de meningen verdeeld. De een smulde er smakelijk van, de ander liet het brood na een enkele hap liggen. De kruiden hebben geen overheersende smaak overigens, en vormen ook geen ‘harde stukjes’ in de kaas, dat is wel zo prettig! En… de pizzakaas is heerlijk in een tosti!

Bij iedere verpakking vind je de meerwaarde van deze productenlijn: een code, die je kunt invoeren op de Tjiezi-website. Hierdoor kunnen kinderen alle Tjiezi-Emoticon verzamelen en gebruiken: een online community waar je zeker zult blijven plakken!

Meer weten? Tjiezi is verkrijgkbaar in de meeste supermarkten.

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | CookingLife.nl | Mediamarkt

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, papablogger en hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven. Naast dit blog is hij freelance schrijver met Tekstbureau de Letterkamer.


Reacties

3 reacties op “Recensie: Tjiezi, Uniekaas”

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.