logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Tiptoi Mijn grote wereldatlas, Ravensburger

tiptoi mijn grote wereldatlas

Wij zijn helemaal fan van het Tiptoi-systeem. Het is een briljant concept, waarbij kinderen met een pen-vormige computer aan de slag gaan. Ik zeg hier bewust computer, want de grote, oranje ‘stift’, de Tiptoi, is veel te intelligent om een leespen of mediaspelertje te zijn. Met die pen kun je namelijk het boek aanraken. Waar dan ook. De pen weet op één of andere manier waar je ‘m op wijst, en doet zijn ding.

Dat kan in het geval van Mijn grote Wereldatlas van alles zijn: je kunt lekker ontdekken, waarbij de Tiptoi je dingen vertelt over de continenten, zeeën, landen en dieren, je kunt de verhalen horen van de verschillende inwoners van de landen, en je kunt zelfs spellen spelen met deze interactieve pen. Zo leren kinderen op een heel leuke en vrijblijvende manier ontzettend veel over de grote wereld waarin ze leven. Bijvoorbeeld hoe alle landen heten, wat het kleinste continent heeft, waar de piramides staan, en waar bepaalde dieren leven. Ook wordt er ingegaan op taal en cultuur, kleding en gebruiken.

Daarmee is de Tiptoi Wereldatlas wat interessanter voor een groot publiek dan bijvoorbeeld de Tiptoi Globe, die meer vertelt over alle feitjes in de wereld (inwoners, hoogste berg, et cetera). Het boek werkt bovendien heel erg prettig, je kunt hem makkelijk neerleggen, de platen zijn duidelijk en rijk geïllustreerd en heeft een fijne cartooneske uitstraling. De pen werkt heel erg intuïtief en kinderen kunnen er vrijwel meteen mee aan de slag. Let wel op bij kinderen die wat fanatiek zijn: het is slim om eerst een tijdje te ‘ontdekken’ voor je een spel gaat spelen!

Tiptoi Mijn grote wereldatlas, Ravensburger
Prijs: 23,95 euro. Zonder de Tiptoi pen, die moet je los kopen
Geschikt voor kinderen van 5-8 jaar.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.