logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Timo en de oppasninja krijgen koninklijk bezoek is een grappig boek over cultuurverschillen

Timo en de oppasninja krijgen koninklijk bezoek

Ken je het boek Timo en de oppasninja nog? Daarin kreeg Timo wel een heel bijzondere au pair als oppas: een echte ninja! Dat was wel even wennen: voorheen paste zijn oma altijd op hem, maar omdat zij van een keukentrapje was gevallen en haar heup had gebroken, moest er snel een oplossing worden bedacht. Oma kwam met het idee van een au pair, en na een paar kandidaten stond Yushi ineens op de stoep. Een Japanse jongen (nou ja – hij komt uit Ishimoko, een eiland naast Japan) die heel beleefd was en bijzondere vaardigheden had. Oh ja: en hij was een ninja. In Timo en de Oppasninja krijgen koninklijk bezoek gaat het avontuur weer verder.

Koninklijk bezoek

Wat je moet weten, is dat Yushi niet zo maar een au pair is. In zijn eigen land was hij één van de beveiligers van de kroonprinses. Hoe stoer is dat? Maar aangezien in Ishimoko de grenzen gesloten zijn, is de wereld voor de prinses en alle inwoners wel akelig klein. Aangezien Yushi een paar vreemde talen kende (waaronder Nederlands) mocht hij op pad om de wereld te ontdekken. Wanneer de koning van Ishimoko even weg is, reist kroonprinses Sumiko hem achterna – Timo en Yushi krijgen koninklijk bezoek! In eerste instantie is Yushi daar niet blij mee: de koning weet immers niet dat zijn dochter het land heeft verlaten. Plichtsgetrouw als hij is, knaagt dat aan hem.

Koninklijke avonturen

Maar wat doe je als er ineens koninklijk bezoek op de stoep staat? Dan kun je niet lekker keten, zoals Yushi en Timo in het eerste boek deden. Nee, dan moet je ineens allerlei culturele dingen gaan doen. Maar ook dat kan erg leuk zijn. Zo gaan ze leuke dingen doen, die typisch Nederlands zijn. Zoals een bezoekje brengen aan Madurodam! Ook de prinses heeft wat last om zich aan te passen aan ons landje: zo wisselt ze diamanten in voor briefgeld (briefjes van 200 euro) en probeerde ze in het restaurant van Madurodam alle dingen uit het restaurant! (slechts één hapje hoor, het blijft een prinses!). Ook gaan ze naar Amsterdam om daar te kijken naar straatartiesten en fietsen op witte waterfietsen.


Recensie over Timo en de oppasninja krijgen koninklijk bezoek

CooleSuggesties topper

Timo en Yushi krijgen wel een heel bijzondere gast: de kroonprinses van Ishimoko, het land waar Yushi vandaan komt. En dat is wel even schrikken voor Yushi, want de prinses mocht helemaal niet weg! gelukkig is Yushi inmiddels een beetje gewend aan onze gebruiken en tradities, maar voor de prinses is alles nieuw. En dat zorgt voor grappige situaties! Natuurlijk komen de ninja-skills van Yushi regelmatig van pas, maar ook oma bijt in dit deel van zich af. Het boek is grappig, heeft leuke avonturen en is heel vlot geschreven.

Score: 9


Informatie

Timo en de Oppasninja krijgen koninklijk bezoek, Lisa Boersen

Illustrator: Edwin Rhemrev
Gottmer, 176 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 8 jaar. ISBN: 9789025766757. Prijs: 13.99 euro.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.