Recensie: About time, Universal Pictures

about-time-dvd-3dAbout time. Over tijd. Een ruime titel, waarmee je echt alle kanten op kunt. In dit geval volgen we de verlegen, maar intelligente jongen Tim Lake. Succes in het vak heeft hij al, maar met de liefde wil het nog niet vlotten. Tot hij op een dag te horen krijgt dat alle mannen in de familie door te tijd kunnen reizen! Een bijzondere gave, waar ze eigenlijk niets bijzonders voor hoeven te doen. Gewoon in het donker staan, vuisten ballen en denken aan het moment waarnaar je terug wilt reizen.

Er zitten echter wel een paar beperkingen aan: ze kunnen niet vooruit reizen, en ook niet verder dan hun eigen geboorte. En dan verandert zijn leven helemaal. Zeker als hij de verlegen en knappe meid Mary ontmoet. Dat is zijn eerste moment waarop hij het tijdreizen gebruikt. Langzaam maar zeker groeit hij alsmaar meer in zijn rol als tijdreiziger. Hij probeert zijn eigen geluk te vergroten, maar vergeet daarbij zijn medemensen ook niet. Leuke scènes volgen, waarin hij blunders herstelt en zekerder overkomt, en waarin hij successen oogst met de fouten die hij herstelt.

En zijn leven gaat alsmaar verder: je volgt Tim en Mary in hun leven van verliefd, verloofd, getrouwd, kinderen, verhuizen et cetera. Op een dag moet hij toch echt keuzes gaan maken: gaat hij voor zichzelf, of wil hij anderen helpen? Zeker wanneer op een trieste avond zijn zusje een ernstig ongeluk krijgt en in het ziekenhuis beland: wat kan hij veranderen in het verleden wat zijn heden niet zal veranderen?

About time is een mooie, romantische komedie. Het verhaal van tijdreizen is natuurlijk niet uniek, maar in deze film gaat het wel heel makkelijk. Het is ook een beetje persoonlijk, doordat Tim de verteller is in de film. Regelmatig hoor je zijn stem als voice-over een deel of gebeurtenis vertellen of toelichten. Doordat de film relatief eenvoudig is, in ieder geval zonder spectaculaire ontploffingen en special effects, is de film ook best geloofwaardig. De beste momenten zitten hem natuurlijk in het moraal: geniet van het leven!

About time, Universal pictures

Tijdsduur: 123 minuten, Romantisch.
Verkrijgbaar op: DVD (ca. 16 euro), Blu-ray (ca. 19 euro)

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.